UN CÂNTEC NOU PENTRU UN AN NOU

Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulți au văzut lucrul acesta, s-au temut și s-au încrezut în Domnul.
Psalmii 40:3

Am deschis ochii și, pur și simplu, am sărit din pat! În sfârșit, sosise prima zi de școală și eu eram foarte nerăbdătoare! Am îmbrăcat rochia nouă pe care mi-o făcuse bunica și fredonam un cântec vesel inventat de mine. Aveam înainte o lume cu totul nouă, o învățătoare nouă, prieteni noi și aventuri noi! Desigur, eram în clasa întâi. În clasa a șaptea nu am mai avut aceeași reacție. Când a sunat alarma ceasului, nici vorbă să mai sar din pat cântând. Acum deja avusesem mai mulți profesori, dinamica dintre prietenele preadolescente era una provocatoare și nu am fost deloc încrezătoare cu hainele pe care le-am purtat în acea primă zi de gimnaziu.

Nou. Uneori ne place, alteori nu. Uneori, noul este palpitant, alteori, ne înspăimântă. Astăzi, în prima zi a noului an, sunt atât de bucuroasă că Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, ne oferă o modalitate de a face ca acest an să fie plin de speranță și făgăduințe în „nou”. Nu contează ce a fost înainte de această zi sau ce se va întâmpla în zilele următoare. Dumnezeu ne invită să cântăm! Psalmii 98:1 spun: „Cântați Domnului o cântare nouă, căci El a făcut lucruri uimitoare!” (NKJV, sublinierea adăugată). Alte versiuni ale Bibliei ne invită să-I cântăm Domnului deoarece El a făcut lucruri minunate, miraculoase, extraordinare, mărețe! În Psalmii, ni se spune din nou și din nou să-I „cântăm Domnului o cântare nouă!”.

Dar ce să fac dacă pentru mine este o luptă să găsesc acea cântare sau dacă eu nu pot cânta? Cuvântul Său are soluția: El îmi va da cântarea. În Psalmii 40:3 găsim scris: „Mi-a pus în gură o cântare nouă” (sublinierea adăugată). În Ezechiel 36:26 citim astfel: „Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou” (sublinierea adăugată). Oricare ar fi peisajul din anul care începe, El este deja acolo, soră dragă! Știi care este partea frumoasă atunci când Îi cânți o cântare nouă de laudă lui Dumnezeu? Ni se spune că lauda noastră va da naștere la un cântec de laudă în inima altora! Continuarea versetului 3 din Psalmi 40 spune: „Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulți au văzut lucrul acesta, s-au temut și s-au încrezut în Domnul.” Deci, El îmi dă o cântare nouă și apoi face ca această cântare să îi aducă și pe alții la El! Cine îți va auzi cântecul astăzi?

DeeAnn Bragaw

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor