ÎMBRĂCAȚI CA SĂ IMPRESIONĂM?

Mă îmbrăcam cu dreptatea şi-i slujeam de îmbrăcăminte, neprihănirea îmi era manta şi turban.
Iov 29:14

Fiecare zi în care ni se oferă viață este o binecuvântare imensă. Și asta nu este datorită puterii sau neprihănirii noastre, ci datorită neprihănirii, milei și harului lui Dumnezeu. Când ne trăim viața de zi cu zi, cum ne îmbrăcăm pentru a reflecta caracterul și bunătatea Lui? Suntem nepăsători în umblarea și vorbirea noastră? Dar ce putem să spunem de felul cum ne purtăm cu alții, cu trupul nostru sau cu mediul înconjurător? Emanăm aceeași dragoste ca și Hristos?

Permiteți-mi să vă duc înapoi în timp, la unul dintre cei mai mari apostoli, la Petru, pescarul vulcanic în limbaj și comportament (Matei 26:74). Într-o zi, L-a întâlnit pe Isus și a observat îmbrăcămintea Lui umilă și felul cum vorbea, cum predica, cum învăța și cum făcea minuni. Compasiunea lui Isus și relația Sa cu Tatăl ceresc spuneau multe despre adevărata „haină” pe care o purta. Cu cât Petru a petrecut mai mult timp cu Domnul Isus, cu atât „haina” lui s-a transformat pentru a o reflecta pe cea a Învățătorului. Desigur, această transformare nu a avut loc într‑o singură zi. Petru a fost înfrânt adesea, chiar și atunci când, înainte de răstignire, s-a jurat că-L va apăra pe Hristos. Câteva ore mai târziu, același ucenic L-a tăgăduit pe Isus (Luca 22:34). Totuși, Petru și-a dat seama de greșeală. Ros de remușcări și plângând amar, s-a pocăit de păcatele lui și a fost iertat. Acesta a fost momentul de cotitură în viața lui, când s-a angajat cu totul să se „îmbrace” ca Isus, în umblarea sa zilnică, în vorbire și purtare. A ales să rămână în Hristos pentru tot restul vieții (Ioan 15:7). Isus a auzit strigătul inimii lui și a răspuns.

Și tu poți să strigi către Isus ca Petru. Dacă nu ești îmbrăcată în neprihănirea lui Hristos, poți să mergi la El cu inima pocăită, așa cum a făcut Petru. Nu te îmbrăca să impresionezi prin podoabe exterioare. Cufundă-te în curăția fără pată a lui Hristos. Încrede-te în El că te poate schimba și nu te descuraja dacă Îl dezamăgești. El este răbdător. Rămâi devotată față de El și nu Îl pierde din vedere. Petrece timp cu El în fiecare zi, prin Cuvântul Său. Alții vor observa că nu mai porți haina trecutului, pentru că te-ai transformat într-un om nou, îmbrăcat în neprihănirea lui Isus (2 Corinteni 5:17). Caută compania unor surori cu gânduri ca ale tale, a căror misiune este să fie lucrătoare pentru Hristos, într-o lume care nu este casa noastră pe vecie (Ioan 17:16). Isus te va ajuta să trăiești așa cum a trăit El, într-o lume păcătoasă, dar fără să fii întinată de influențele, înțelepciunea sau căile ei. Pentru că tu porți haina Cerului!

Corletta Aretha Barbar

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor