IDEEA NEOBIȘNUITĂ A LUI DUMNEZEU DESPRE IUBIRE

Ştiu că Tu poţi totul şi că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale.
Iov 42:2

Era Ziua Recunoștinței. Eu nu mă simțeam bine din punct de vedere emoțional. Eram deprimată, iar relația mea cu Dumnezeu suferea. De vină erau deciziile mele rele și simțămintele mele contradictorii. Îmi pierdusem orice speranță că puteam să iubesc și să fiu iubită. Totuși, în acel Sabat mi-am impus să mă dau jos din pat și să merg la biserică. Am sosit la ora 11:30, la timp pentru a asculta predica. Nu-mi aduc aminte subiectul. Pur și simplu eram îngrozită să mă întorc la viața mea mizerabilă. Când mă pregăteam să plec, cineva m-a invitat să rămân pentru masa de prânz. Am respirat ușurată, pentru că acasă nu aveam nimic de mâncare. Eram pregătită să țin post.

În timpul mesei, mi-a fost prezentat un pastor jovial de vârstă mijlocie. Am purtat o discuție sinceră, iar el m-a rugat să cânt la următoarea lui cuvântare prilejuită de o logodnă. Eram încântată, pentru că știam cine este. Îl văzusem în diverse emisiuni media și evenimente importante. Mă simțeam de parcă eram o prințesă invitată la bal. Am sunat-o pe mama și i-am spus și ei vestea grozavă. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru această binecuvântare mascată.

După ce am cântat la unele dintre evenimentele pastorului, am observat că manifesta pentru mine un interes mai mare decât față de o simplă cunoștință ocazională. Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Eu aveam treizeci de ani, iar el, cincizeci. Curând, și-a făcut cunoscute intențiile. Învățasem să ascult vocea lui Dumnezeu chiar și atunci când eu și El nu ne privim în ochi. Așa că L-am întrebat pe Dumnezeu despre cererea pastorului de a continua relația noastră. Deci, aparent, Dumnezeu Și-a spus părerea în mod clar, m-am împotrivit timp de câteva luni, întrebându-mă dacă acesta era într-adevăr planul Lui pentru mine. Mă tot gândeam: Să mă mărit un tip mult mai în vârstă? Aceasta este ceea ce merit?

Domnul a răspuns îndoielilor cu o întrebare: „Ai încredere în Mine?”

Și am avut. După o curtenia frumoasă, eu și pastorul ne-am căsătorit. Acei ani cât am fost căsătorită cu el au fost cei mai buni doisprezece ani din viața mea. Din nefericire, soțul meu a murit pe 31 martie 2020, dar Îi sunt veșnic recunoscătoare lui Dumnezeu pentru această idee a Lui minunată și neobișnuită cu privire la iubire. El este Maestrul dragostei și are căi creative prin care ne-o revelează. Să nu vă temeți de ideile Lui. Stați liniștiți și permiteți-I să vă aducă binecuvântările Lui. El poate să facă lucruri care par imposibile, chiar să creeze iubire acolo unde nu există. Sunteți gata să-I permiteți lui Dumnezeu să vă conducă?

Esther Siceron-Reyna

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video