OBSEDAȚI DE MĂȘTI

Știți că nu am folosit niciodată flatarea și nici nu am pus o mască pentru a acoperi lăcomia.
1 Tesaloniceni 2:5, NIV

În timpul acestei perioade de distanțare socială, ca urmare a pandemiei COVID-19, oamenii caută lucruri de făcut. Unii spun că locuințele lor nu au fost niciodată atât de curate. Alții își trec în revistă garderobele și sertarele pentru a umple containerele cu haine ale Crucii Roșii. Eu confecționez măști. Nu știu de câte ori am simțit că nu mai pot și mi-am zis: „Gata, e suficient! O mască nu mai confecționez.” Și totuși, am luat-o iarăși de la capăt. După mai bine de o sută patruzeci de măști cu pliuri, testez acum măștile anatomice. Deoarece arată mult mai frumos și se potrivesc mai bine, probabil că pentru o vreme voi confecționa acest model.

Am început să produc măști de protecție încă de la începutul pandemiei, așteptându-mă să vină vremea când vom avea nevoie de ele. În producție de serie, am folosit resturi de materiale pe care le aveam acasă. Am trimis măști membrilor familiei și prietenilor, dar rămăseseră încă multe. Ce puteam să fac cu ele? Biserica era închisă. Apoi mi-a venit ideea să trimit măști membrilor bisericii, deoarece vor avea nevoie de ele la un moment dat. Aceasta însemna că erau necesare mai multe măști, așa că o croitoreasă pricepută a preluat sarcina de a confecționa alte o sută zece măști pentru a le pune în pachete-surpriză. Pe lângă măști, pachetele conțineau texte încurajatoare, precum și idei de obiecte pentru lucru manual și surprize pentru copii. Mulți membri i-au contactat pe conducătorii bisericii pentru a le mulțumi pentru pachetele-surpriză.

Sperăm ca serviciile divine de la biserică să se reia după luni de carantină. Nu știm cum va fi încă, dar cel puțin avem suficiente măști pentru membri și vizitatori. De multe ori m-am gândit la felul cum suntem obișnuiți să ne punem „masca de Sabat”, când venim la biserică – mască ce ascunde durerile și suferințele noastre, în timp ce arborăm pe față un zâmbet pentru a-i ține la distanță pe ceilalți. Sau purtăm masca compatibilității religioase, pentru ca nimeni să nu poată ști cum suntem în realitate. Acum, măștile pe care le vom folosi din comunitate ne vor ascunde probabil zâmbetele. Dar nu vor putea să ne ascundă bucuria de a fi depășit o perioadă dificilă din viața noastră. Și când vom avea permisiunea în sfârșit să scăpăm de măștile noastre, vom aprecia libertatea mai mult decât oricând. Sper că vom învăța să fim autentici și, de asemenea, să trăim fără „masca de Sabat”. Lucrurile vor fi diferite, dar, așa cum a spus regina Elisabeta în cuvântarea ei despre pandemie: „Vom fi din nou cu prietenii noștri. Vom fi din nou cu familiile noastre. Ne vom întâlni din nou.”

Hannele Ottschofski

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor