V-AȚI SPĂLAT PE MÂINI?

Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul.
Psalmii 19:7

Pentru că prânzul era gata, i-am chemat în casă pe cei trei nepoței ai mei. Pentru că veneau de la groapa cu nisip, le-am reamintit să-și spele mâinile. Câteva secunde mai târziu, ei au năvălit în casă și s-au îndreptat în viteză spre baie. Pentru că nu voiam să se spele pe mâini de mântuială, i-am oprit înainte de a ajunge la masă. M-am aplecat spre ei și le-am luat mâinile în mâinile mele, întrebându-i: „V-ați spălat pe mâini?” Ei au strigat repede la unison: „Da!” Primii doi au trecut testul bunicii, „pipăie și miroase”, având mâinile semiumede, curate și parfumate. Al treilea, fără tragere de inimă, și-a întins mâinile pentru inspecție. Erau uscate, murdare și miroseau teribil. Totuși, începând cu acea zi, toți au putut să răspundă cinstit „da” la întrebarea dacă și-au spălat mâinile. Deși erau imaturi, au învățat să respecte regulile bunicii și să dezvolte trăsături de caracter precum cinstea, responsabilitatea și curățenia.

Tatăl nostru Cel din ceruri ne-a dat trei reguli fundamentale de conduită pentru dezvoltarea caracterului. Aceste principii se află în Exodul 20:2-17. Dumnezeu a dat aceste precepte știind că, datorită dragostei și respectului nostru față de El – și prin ascultarea de ele cu ajutorul Duhului Sfânt – noi putem să dezvoltăm un caracter care să-L oglindească pe El și să fie o binecuvântare pentru alții. Aceste precepte ne arată, asemenea unei oglinzi, unde și când caracterul nostru este deformat sau necurat, așa după cum testul „pipăie și miroase” a descoperit dacă mâinile nepoților noștri aveau sau nu aveau nevoie de atenție.

Prin viața Sa de supunere și ascultare de voința Tatălui Său, Domnul Isus Hristos ne-a arătat excelența de caracter pe care dorește să o dezvoltăm printr-o relație iubitoare cu El. Psalmul 19:7 ne spune: „Legea Domnului este desăvârşită, convertind sufletul” (KJV). Prin urmare, dacă Legea care reflectă caracterul lui Dumnezeu este desăvârșită, ea este neschimbătoare și eternă. Sfintele Scripturi ne împărtășesc faptul că nu este permis să se schimbe nici măcar o literă din Legea lui Dumnezeu (vezi Matei 5:8). Logica îmi spune că indiferent de variația sau schimbarea „documentului” original, care a fost săpat în piatră și scris de mâna lui Dumnezeu, acesta nu poate alterat de nicio pană sau decret uman. Orice încercare de felul acesta din partea omului este o contrafacere, o falsificare a documentului legal dat de Dumnezeul cerului și al pământului și pecetluit cu sângele lui Isus Hristos, pe crucea Golgotei.

Dottie Barnett

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor