MONEDE DIN CER

Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, un viteaz care poate izbăvi! El va tresălta de bucurie pentru tine, te va liniști cu dragostea Lui și Se va bucura pentru tine cu un strigăt de bucurie.
Țefania 3:17

Fac un anumit lucru încă din copilărie. De fapt, mama obișnuia să spună că trebuie să fi moștenit înclinația aceasta de la bunicul, pentru că și el făcea lucrul acesta mereu. Cei mai mulți dintre prietenii mei pot să vă spună ce fac: strâng orice bănuț găsesc. Fie că merg la o plimbare sau la cumpărături, dacă văd o monedă pierdută pe jos o iau. Fac lucrul acesta și în drumeții. Îl fac și când vizitez alte țări. Oriunde mă aflu, am abilitatea să observ monede pierdute.

Anul trecut am strâns astfel peste 68 de dolari. Când eram copil, așa îmi suplimentam banii de buzunar. Am strâns bani pentru o agenție de ajutor, dezvoltare și refacere și pentru proiectele bisericii. Atunci când biserica noastră a renovat sala pentru activități sociale, eu am predat la una dintre clasele de copii. Aveam în clasă o cutie unde copiii și profesorii puteau să pună mărunțișul de prin buzunare sau bancnote de un dolar, ca modalitate de a contribui și noi la fondul de construcții (inspirați fiind de relatarea despre împăratul Ioas din 2 Cronici 24:8-18). Noi, conducătorii, doream ca și copiii să simtă că participă la efortul bisericii. Doream de asemenea ca ei să știe că orice dar, mic sau mare, este prețios în ochii lui Dumnezeu. Le-am spus acelor copii care nu primeau bani de buzunar sau nu găseau vreo modalitate să strângă fonduri să procedeze ca mine, și anume să caute monede pierdute. Și eu am adus tot mărunțișul pe care l-am găsit.

Pe lângă faptul drăguț că banii pe care îi găsim pe jos nu costă nimic, îmi place să văd în acei bani – că este vorba fie de monede, de cinci, de zece sau de douăzeci și cinci de cenți, fie de bancnote, ca să nu mai menționez banii străini pe care i-am găsit când am vizitat alte țări – niște mici daruri de la Dumnezeu. Uneori, când sunt tristă, ei sunt mesagerii speranței de la Tatăl ceresc, care îmi amintesc că El este mereu cu mine. Când sunt îngrijorată de ceva, El folosește acel mărunțiș ca să‑mi aducă aminte că deține controlul. Când sunt fericită, acei bănuți îmi reamintesc că Dumnezeu este bun și tresaltă de bucurie pentru mine.

Dumnezeu folosește multe căi ca să ne arate dragostea și grija Sa pentru noi. Haideți să le căutăm astăzi! „Colectați-le” și împărtășiți istoria lor cu alții pentru a-i încuraja și pe ei.

Julie Bocock-Bliss

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor