UN PUZZLE

Dar Domnul Dumnezeu M-a ajutat; de aceea nu M-am ruşinat, de aceea Mi-am făcut faţa ca o cremene, ştiind că nu voi fi dat de ruşine. (…) Cine umblă în întuneric şi n-are lumină să se încreadă în Numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui!
Isaia 50:7,10

Copii fiind, am fost adesea fascinați de puzzle-uri și construcțiile din cuburi. Eram foarte mândri când ne terminam capodoperele, după ore sau zile de lucru intens. Astăzi, ca adult care trece printr-o luptă, mă întreb adesea: Care este locul acestei încercări în puzzle-ul lui Dumnezeu pentru mine? Nu vreau să spun prin asta că Dumnezeu ne vede ca pe un joc sau ca pe mijloc de distracție. Nu! Totuși, El plasează evenimente, locuri și oameni în viața noastră cu scopul de a ne ajuta să creștem, să mergem înainte și să ne vindecăm rănile. În aceste timpuri, vedem mila și binecuvântările Sale în viața noastră. Nu merităm dragostea Sa, dar El oricum o revarsă peste noi. Pot să spun cu siguranță că, dacă privesc înapoi, chiar dacă am trecut prin experiențe negative, Dumnezeu a îngăduit atât binele, cât și răul în viața mea, ca să pot învăța să mă prind de El, să-mi aduc inima la cruce și să-mi predau viața voinței Sale desăvârșite.

Îmi place să gândesc că Dumnezeu Se simte mândru de orice progres pe care îl facem și va fi fericit când orice durere și rău vor dispărea din lumea aceasta. Vom petrece veșnicia cu El ca opere de artă perfecte, făcute și răscumpărate de Isus Hristos, Fiul Său. Indiferent unde suntem astăzi sau peste trei ani, putem să avem încrederea că fiecare piesă din puzzle-ul vieții va fi pusă la loc de Isus, dacă trăim în El. Deși nu avem capacul cutiei pentru puzzle-ul nostru pentru a putea vedea dinainte cum va arăta capodopera complet asamblată, Duhul Sfânt este cu noi ca să ne călăuzească și să ne mângâie. El ne va încuraja chiar și atunci când tot ce vedem este durere și neliniște, când lucrurile nu merg așa cum vrem noi sau când viața noastră pare să fie dată peste cap.

Să ne deschidem inima lui Dumnezeu astăzi. Calea Lui este întotdeauna perfectă. Așa că, data viitoare când îndoiala vine în minte și ne simțim descurajate, să ne amintim: Știu că nu voi fi dată de rușine, dacă mă încred în numele Domnului și mă sprijin pe El. Noi suntem lucrări de artă în curs de realizare… în mâinile Maestrului!

Yvita Antonette Villalona Bacchus

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor