ÎNDRUMAREA LUI DUMNEZEU SAU „NOROCUL GENETIC”?

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.
Proverbele 14:12

Acum câțiva ani am zburat spre Coasta de Est ca să predau un curs de gătit mâncare sănătoasă. Colegul meu de scaun din avion era un domn de aproximativ cincizeci de ani. Am schimbat câteva cuvinte obișnuite, de salut. Conversația ulterioară a revelat faptul că acestea credea în Dumnezeu. Credea de asemenea că trupul nostru a fost creat în așa fel încât să poată ingera orice fel de aliment sau substanță, pentru că „norocul genetic” era cel care ne determină longevitatea și sănătatea, și nu neapărat alegerilor noastre. Ghiciți care era backgroundul acelui om? Ei bine, mi-a mărturisit că era fiul proprietarului unuia dintre cele mai mari companii producătoare de tutun din Statele Unite.

Contează cum avem grijă de corpul nostru sau cu ce fel de „carburant” îl alimentăm? Eu cred că, da, contează! Dumnezeu a proiectat corpul nostru pentru a fi sănătos. În Cuvântul Său, ne oferă îndrumări pentru îngrijirea și menținerea lui, care vor avea ca rezultat o starea de sănătate optimă.

Suntem atenți să punem în mașina noastră tipurile de carburant și ulei, care sunt indicate în instrucțiunile fabricantului. Cu cât mai atenți ar trebui să fim atunci în respectarea „manualului de instrucțiuni” al Creatorului nostru, întrucât suntem făpturi atât de minunate (Psalmii 139:14)! Dumnezeu dorește să ne bucurăm de o sănătate bună (vezi 3 Ioan 2). Cineva a spus odată că Biblia este cel mai bun manual medical din lume. De fapt, în el, Dumnezeu ne-a dat opt legi ale sănătății: (1) Să consumăm o hrană sănătoasă și hrănitoare (Geneza 1:29; 3:18). (2) Să facem mișcare cel puțin treizeci de minute în fiecare zi (Geneza 2:15). (3) Să ne odihnim cum trebuie în fiecare noapte, fiind recomandate între șapte și opt ore de somn (Geneza 2:21; Marcu 6:31). (4) Să ne bucurăm zilnic de lumina soarelui în doze mici (Geneza 1:4). (5) Să bem zilnic cel puțin șapte sau opt pahare cu apă (Neemia 9:15). (6) Să respirăm din plin aer curat în fiecare zi (Geneza 2:15). (7) Să trăim o viață cumpătată, fără droguri (Geneza 2:16,17; Apocalipsa 22:17). Și, în sfârșit, (8) să ne încredem în puterea lui Dumnezeu (Romani 12:3).

În Biblie, putem să găsim literalmente sute de referințe la principiile sănătății, începând cu nutriția și stilul de viața pe care Dumnezeu le-a dat omului în Grădina Edenului, așa cum este scris în cartea Geneza.

Sper că suntem de acord că o sănătate bună este mult mai mult decât un „noroc genetic”. Astăzi să ne angajăm din nou să urmăm îndrumările lui Dumnezeu – pe toate – privind viața și sănătatea.

Marcella Lynch

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor