CREDINCIOȘIE

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.
2 Timotei 1:7

Ce an a fost 2020! Carantinarea globală provocată de COVID-19 a dat autorităților mai multă putere de a decide cum să ne trăim viața. Și totul s-a întâmplat atât de repede! Multe planuri de călătorie au fost anulate; activitățile turistice au fost afectate. Chiar Sesiunea Conferinței Generale, care se organizează odată la cinci ani, a fost amânată, întrucât călătoriile în jurul lumii au devenit dificile, dacă nu chiar imposibile în multe cazuri. Convențiile și taberele organizate de biserică s-au mutat în online. Totuși, suntem recunoscători că tehnologia de comunicare era deja funcțională, iar modalitățile creative ale lucrării bisericii s-au îmbunătățit.

Toate acestea m-au dus cu gândul la câteva perioade din Biblie în care a fost „carantină”. Pe când era doar un băiețandru acasă la tatăl lui, Iosif era obișnuit să fie liber, cutreierând dealurile și câmpiile din preajmă. Situațiile când a fost aruncat într-o groapă sau vândut ca rob în Egipt nu semănau deloc cu ideea lui de libertate. Dar nu s-a victimizat, adunând în suflet furie sau amărăciune, ci și-a dat tot interesul ca să placă noului stăpân. Acesta i-a permis lui Iosif să guste puțină libertate. Apoi, aceasta s-a destrămat, când Iosif a fost acuzat pe nedrept și întemnițat. Totuși, el s-a încrezut în Dumnezeu. Și știm că, până la urmă, a ajuns al doilea cel mai puternic conducător al Egiptului, după faraon.

Istoria Esterei este un pic diferită, dar și ea a fost într-o situație de „izolare”. Aleasă să fie candidată la poziția de nouă împărăteasă a Persiei, Estera a trăit un an în palat, pregătindu-se pentru întâlnirea importantă cu împăratul. Viața ei se schimbase radical. Era înconjurată de femei care se luptau să fie ele alese ca împărătese. Era angajată într-o competiție. Oare și-a făcut Estera prietene noi acolo? Era singură. Secretul obârșiei ei evreiește punea și mai multă presiune pe ea. Totuși, datorită educației primite, s-a încrezut în Dumnezeu. Când a fost aleasă ca împărăteasă, Estera a aflat că viața ei și a tuturor celorlalți evrei era amenințată de o intrigă de la palat. Cu toate acestea a rămas credincioasă lui Dumnezeu, petrecând timp în rugăciune și post. El i-a răspuns dându-i înțelepciunea necesară de a ticlui un plan dibace, care le-a permis evreilor să se apere. Cu siguranță că Domnul că i-a dat Esterei nervi de oțel pentru a-și urma planul sugerat de vărul ei înțelept, Mardoheu. Ea a fost dispusă să se dedice acestui plan cu totul, iar Dumnezeu a binecuvântat-o. Să trăim și noi mai presus de temerile noastre, în special în circumstanțe care nu sunt sub controlul nostru, și să rămânem credincioase, încrezându-ne în Dumnezeu.

Louise Driver

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor