CINE ESTE FEMEIA ACEEA? – PARTEA 1

A venit o femeie din Samaria să scoată apă.
Ioan 4:7

Isus a ales o scurtătură de la Ierusalim la Galileea, ca să poată trece din Samaria și să întâlnească o femeie la fântâna lui Iacov. Cum stătea El lângă fântână, a venit o femeie ca să scoată apă. Cine era acea femeie? Scriitorul biblic nu ne spune cum se numea. Ce ne spune el totuși este că ucenicii Domnului Isus erau plecați după mâncare. Așa că Domnul era singur când a sosit ea. El i-a spus: „Dă-mi să beau!”

Intrigată și nedumerită de solicitarea Lui, ea a răspuns: „A venit o femeie din Samaria să scoată apă. Cum Tu, iudeu, ceri să bei de la mine, femeie samariteană?” (Ioan 4:9). Peste șapte sute de ani de prejudecăți religioase și rasiale îi separaseră pe evrei de samariteni.

Domnul a continuat: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: «Dă-Mi să beau!», tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie” (vers. 10). Totuși, El nu avea nimic cu care să scoată apă.

Domnul Isus i-a zis: „… Oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete” (vers. 14). Imediat, femeia I-a cerul Domnului Isus să-i dea apa vie, ca să nu-i mai fie sete niciodată și ca să nu mai fie nevoită să vină la fântână să scoată apă. El i-a răspuns să se ducă și să-l aducă și pe soțul ei. Femeia a recunoscut că nu are niciun soț. Când a fost de acord că ea spusese adevărul, Domnului i-a descoperit că știe deja viața ei. Apoi a adăugat: „… Cinci bărbaţi ai avut, şi acela pe care-l ai acum nu-ţi este bărbat” (vers. 18).

Ce uimită trebuie să fi fost femeia când a auzit răspunsul Învățătorului! Ea a recunoscut că Isus este un profet. Se simțea „descoperită” înaintea Lui și a înțeles în mod corect că moravurile ei ușoare ieșiseră la lumină. A încercat să schimbe subiectul, declarând că samaritenii se închinau pe un anume munte, deși evreii spunea că Ierusalimul este locul de închinare. Apoi, Isus i-a spus că unde este așezat locul de închinare nu este atât de important, cât sunt inima și credința închinătorului. Când femeia i-a spus că știe că, atunci când va veni, Mesia cel făgăduit va descoperi toate lucrurile duhovnicești, Isus i-a răspuns: „Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela” (vers. 26).

Deși această femeie avea multe slăbiciuni morale, Isus Și-a schimbat traseul ca să o caută și să o ajute în descoperirea Lui și a mântuirii Lui. Nu face El la fel pentru mine și pentru tine?

Patricia Hook Rhyndress Bodi

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor