ÎNAINTE SĂ-L CHEM, EL A RĂSPUNS!

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

Eu cred că Dumnezeu trimite îngeri ca să ne apere! Într-o zi de luni, soțul meu mă ducea cu mașina la serviciu, care se afla în partea cealaltă a insulei. Pentru a ajunge acolo, trebuia să trecem peste munte, printr-o serie de tuneluri, care se încheiau cu un viraj strâns.

În acea zi, traficul era neașteptat de lejer. Drumul era aproape liber. Apoi, deodată, a intervenit ceva. Încercând să treacă de curba strânsă, o mașină din sens invers a trecut separatorul de sens și s-a răsturnat. Nu ne venea să credem ce se întâmplase! În mod normal, în acea porțiune de drum ar fi trebuit să fie multe mașini, lucru care ar fi provocat un accident în lanț, în încercarea de a ocoli mașina răsturnată. Dacă am fi ajuns în acel punct cu câteva secunde mai devreme, am fi putut fi loviţi de acea maşină. Dar, lăudat fie Domnul, a fost un accident cu doar o maşină implicată, iar şoferul a putut să iasă nevătămat din maşină.

Miercurea următoare, soţul meu se deplasa cu maşina în apropiere de casă. Din nou a văzut la mică distanță o mașină depășind separatorul de benzi și răsturnându-se. La fel ca și dat trecută, doar o mașină a fost implicată, iar șoferul părea teafăr. Săptămâna următoare, îmi făceam plimbarea obișnuită de dimineață pe străzile dimprejurul casei. Când m-am angajat în traversare pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului, o camionetă în viteză era cât pe-aici să mă lovească. Am făcut repede un pas înapoi ca să o evit. Am simțit de parcă îngeri m-au ridicat și m-au tras înapoi.

După o zi sau două, eu și soțul meu am mers la un magazin. Semaforul era roșu, așa că am așteptat să-și schimbe culoarea. Apoi, soțul meu s-a pregătit să vireze. În același timp, am auzit un zgomot puternic de motor. În clipa în care soțul meu a băgat în marșarier și a dat puțin înapoi, un vehicul a trecut cu viteză prin fața noastră! Când am ajuns la magazin, am rămas în mașină să ne rugăm și să-I mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ferit de un alt accident.

În toate aceste experiențe, lucrurile s-au întâmplat atât de rapid, încât nu am avut timp să ne rugăm pentru protecție, dar Dumnezeu ne-a oferit-o chiar și așa. El veghează peste noi mereu! Lăudat fie numele Lui!

Julie Bocock-Bliss

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor