ÎNCREDERE RĂSPLĂTITĂ

Știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.
Romani 8:28

Era o frumoasă zi de primăvară. Pastorul nostru și soția lui erau pregătiți să meargă în vacanță pe un alt continent, pentru a petrece timp împreună cu fiul lor și familia acestuia. Când au plecat, ne-au rugat pe mine și pe soțul meu să avem grijă de casa lor și, de cel puțin două ori pe săptămână, să dormim acolo. Ne-am hotărât să mergem în fiecare marți să dormim în casa lor. Într-o zi de marți, am ajuns acolo înaintea soțului meu, pentru că voiam să fac puțină curățenie prin casă. Timpul a trecut repede și a sosit seara. Apoi s-a lăsat întunericul. După o așteptare destul de lungă, a sunat telefonul. Era soțul meu. „Nu pot să fiu cu tine în noaptea aceasta”, a spus el, explicându-mi ce problemă avea de rezolvat. M-am speriat! Era o casă atât de mare, cu trei intrări și simțeam că nu pot să stau o noapte întreagă singură. „Roagă‑te”, m-a sfătuit soțul meu, „și apoi culcă-te în pace!” Eram speriată, dar am făcut ce mi-a spus el, după ce am încuiat cu atenție toate ușile (care erau prevăzute un sistem de închidere cu cifru). M-am rugat și m-am culcat într-o cameră de la primul etaj.

La o oră neobișnuită din noapte, m-am trezit. Am vrut să mă dau jos din pat, dar am constatat că nu aveam puterea să o fac. Am încercat din nou și nou – de mai multe ori –, dar fără niciun rezultat. Eram conștientă, însă nu înțelegeam ce se petrece cu mine. Nu eram bine și mă simțeam slăbită. În timp ce mă rugam, încredințându-mă lui Dumnezeu, El mi-a dat o idee: să mă preling din pat pe podea, fără să mă ridic imediat. Apoi m-am târât pe coate spre fereastră, cam 7-8 metri. Odată ajunsă acolo, m-am odihnit puțin, apoi am putut să mă ridic în picioare și să deschid fereastra.

O, în sfârșit, aer curat! Ce se întâmplase? Flacăra de veghe a centralei termice se stinsese, iar gazele pătrunseseră în cameră, scăzând cantitatea de oxigen. Mă intoxicasem cu gaze. Cine m-a trezit? Un înger – la momentul oportun. Altfel, curând aș fi adormit pentru totdeauna. Și cine ar fi putut să intre în casă cu atâtea sisteme de închidere la uși? Au trecut de atunci trei ani, perioadă în care am crescut în înțelegerea faptului că Dumnezeu are un plan cu mine: să lucrez pentru oameni, în general, și pentru femei, în special, experimentând prezența Sa în viața mea. Dumnezeu ne cheamă să fim ambasadorii Lui, folosindu-ne încrederea, darurile, empatia și resursele date de El pentru slava Lui. Isus vine curând!

Doamne, ajută-ne, Te rugăm, să ne încredem în Tine și să nu pierdem nicio clipă, care este foarte valoroasă!

Anna Nadasan

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor