BUCURIA ESTE STEAGUL

Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!
Filipeni 4:4

A fost privilegiul meu să îmi însoțesc soțul când a vorbit la o întâlnire a pastorilor în Norvegia, în primăvara anului 2014. Norvegia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, cu munți maiestuoși, fiorduri, lacuri frumoase și câmpii imaculate care ar putea fi pictate pe cărți poștale. Am ajuns cu câteva zile înainte pentru a ne adapta la schimbarea fusului orar.

Duminica am fost invitați de dr. Terje Dahl (ne-a rugat să îi spunem Terry) să mergem la un tur de o zi în Oslo. Faptul că Terry se născuse și crescuse în acest oraș, îl făcea ghidul perfect. El ne-a direcționat strategic spre multe din locurile bine cunoscute și favorite din Oslo. După o excursie la Vigelandsparken Sculpture Park, am fost încântați să ne bucurăm de un ceai cu vafe tradiționale subțiri, în formă de inimă, făcute de mama lui Terry. Ea locuiește în aceeași casă în care s-a născut, chiar vizavi de școala pe care a frecventat-o împreună cu actualul rege al Norvegiei.

După aceea ne-am îndreptat spre vechiul palat, „o fortăreață pe apă”, și apoi spre noul palat al regelui. Când ne apropiam de palat, Terry a spus: „Regele este la palat deoarece steagul este arborat.” De îndată ce a spus așa, mintea mi-a zburat la unul dintre cântecele copilăriei: „Joy Is the Flag Flown High”[1] (Bucuria este steagul arborat sus, n.t.). În cântec se spune că steagul bucuriei este arborat în inimă, căci „Împăratul Își are locuința acolo”.

Amintindu-mi de cuvintele cântecului, m-am gândit: Mă voi ruga în fiecare zi să pot arbora bucuria ca un steag, ca oamenii să știe că Împăratul este în inima mea. Zilnic rostesc această rugăciune din una dintre cărțile mele preferate: „O, Doamne, primește-mă să fiu cu totul al Tău. Așez toate planurile mele la picioarele Tale. Folosește-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine și lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta.”[2]

Continui astfel: „Primește cu bunăvoință cuvintele gurii mele și cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea și Izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14).

În timpul zilei poate va trebui să ne oprim și să ne rugăm din nou deoarece suntem distrași foarte ușor de evenimentele zilei, dar lăudat fie Domnul că avem un Dumnezeu nerăbdător și dispus să ne ajute să revenim pe cale. Fie ca bucuria să fie steagul arborat sus în castelul inimii tale astăzi!

 

[1] Joy Is the Flag Flying High”, Autor necunoscut.

[2] Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 70.

Rita Kay Stevens

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor