ASCULTĂ ȘI SUPUNE-TE!

Și El a răspuns: „Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc!”
Luca 11:28

Adesea m-am întrebat dacă știu cu adevărat când Dumnezeu îmi vorbește. O experiență recentă mi-a confirmat că da, în relația mea cu Dumnezeu, îmi este ușor să știu. Este mai important să ascultăm și să ne supunem atunci când El ne vorbește. Dumnezeu nu ne va cere să pornim pe un drum sau să facem un lucru care nu va proslăvi caracterul Său plin de iubire sau nu va exemplifica bunătatea, mila și harul Său.

Într-o seară de Sabat stăteam în cămară, căutând niște ingrediente pentru a pregăti mâncarea. În acele clipe simțeam o convingere puternică de a face un pachet pentru „sora X”.

Sigur, pot face acest lucru, m-am gândit eu. Dar, după ce m-am apucat de gătit, am uitat de îndemnul de mai înainte.

Dimineața următoare, când ieșeam pe ușă, în mintea mea a venit din nou aceeași convingere: Fă un pachet cu alimente și du-l la biserică pentru sora X. Rapid am mers la cămară, am luat o pungă maro de hârtie în care am pus alimente și am ieșit pe ușă. Când am ajuns la biserică, am căutat-o pe sora X și i-am dat punga cu alimente. Ea mi-a mulțumit și apoi fiecare și-a văzut de îndatoririle ei.

Puțin mai târziu la program, sora X a dat mărturie, lăudându-L și mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru darul de mâncare pe care tocmai îl primise de la un membru din biserică. În continuare a povestit că nu mai avea deloc resurse pentru a-și cumpăra hrană. Inima mi s-a umplut de bucurie! Tresăltam de entuziasm în tăcere pentru că se pare că Dumnezeu m-a folosit ca un canal pentru a răspunde rugăciunilor sorei X.

Totuși, aceasta a fost doar o mică parte din motivul bucuriei mele. Această turnură de evenimente, orchestrate de Dumnezeu, a avut un efect profund asupra mea. Dumnezeul meu omniscient, care cunoaște trecutul, prezentul și viitorul, a văzut nevoia sorei X și m-a ales pe mine să fiu mâinile, picioarele și inima Lui, răspunzând astfel nevoii ei. Profunzimea acestei experiențe este că eu am ascultat!

Dumnezeu, Tatăl meu atotștiutor, mi-a confirmat că în relația mea continuă cu El – prin rugăciune, studierea Cuvântului Său și o înțelegere tot mai clară a caracterului Său – poate să îmi fie ușor să Îi recunosc glasul când El vorbește inimii și minții mele. Doar trebuie să ascult și să mă supun. „Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința, și înfăptuirea” (Filipeni 2:13).

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor