ALEȘI SPECIALI

Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.
1 Petru 2:9

Într-o zi din octombrie 2019 mă simțeam încântată și recunoscătoare. Din nou călătoream înspre Florida pentru a-mi vizita prima nepoțică, Ava, care avea deja patru luni. Pentru că am ajuns la aeroport mai repede decât ora la care era planificat zborul, așteptam să fac check-inul și apoi doar să mă relaxez în zona de așteptare.

Eu urmam la ghișeul de bilete, dar așteptarea părea să dureze la nesfârșit. Pentru că eu călătoream din Bermuda, am trecut repede la vama Statelor Unite. Mă apropiam de locul în care trebuia să las bagajele, când am auzit un agent spunându‑i unui coleg: „Această doamnă a fost aleasă special.” Colegul lui i-a răspuns fericit: „Ah, bine!”

De ce o face acest comentariu atât de bucuros? mă întrebam eu. De îndată am înălțat o rugăciune, cerându-I lui Dumnezeu să mă ajute să rămân calmă. Agentul a explicat că bagajele mele trebuiau deschise și verificate, deoarece calculatorul îmi alesese aleatoriu numele. După ce mi-a verificat bagajul, agentul a spus că totul este în regulă. Apoi m-am îndreptat spre controlul de securitate; agentul mi-a scanat pașaportul și a confirmat că trebuia să fiu percheziționată deoarece fusesem aleasă aleatoriu. Agentul m-a însoțit până în zona specială, unde am urmat protocolul, dar de această dată mă simțeam ca o infractoare.

L-am întrebat pe Dumnezeu: De ce se iau acești oameni întotdeauna de mine? Nu pot vedea că sunt un cetățean în vârstă? Te rog să îmi dai putere să rămân calmă. Schimbă-mi tu atitudinea de frustrare. Câteva minute mai târziu, controlul s-a terminat! I-am mulțumit lui Dumnezeu că s-a încheiat tot procesul și I-am cerut iertare dacă pe parcurs am dat dovadă de un caracter necreștinesc.

Această experiență îmi amintește de afirmația lui Petru, că suntem „o preoție împărătească… poporul Său special”. De aceea, întotdeauna trebuie să fim gata să „dăm socoteală” de noi înșine înaintea lui Dumnezeu (Romani 14:12). În următoarea călătorie, prin harul lui Dumnezeu, plănuiesc să fiu pregătită să trec cu bine prin orice proces de verificare dacă sunt „aleasă special”.

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor