ZIUA ÎN CARE TOTUL S-A OPRIT

Ziua Domnului însă va veni ca un hoț.
2 Petru 3:10

Iarna anului 2016 a fost neobișnuit de umedă. Pe la sfârșitul lui septembrie, avertizările meteorologice au devenit ceva obișnuit, anunțându-ne că urmau vânturi de mare viteză. În astfel de situații trebuia să ne asigurăm proprietățile și să baricadăm zonele predispuse la inundații. În ciuda avertizărilor, mulți nu și-au dat seama de impactul total și de haosul pe care urma să îl aducă furtuna, nu doar în zona noastră, ci și în tot statul Australia de Sud. Electricitatea s-a întrerupt câteva zile și în unele locuri chiar câteva săptămâni.

Nivelul apei creștea, iar cei pe care i-a surprins pe drum au fost dezorientați din cauză că nu mai funcționau semafoarele. Panica domnea la magazine, benzinării și trenurile și tramvaiele electrice s-au oprit în stații. Au lovit optzeci de mii de fulgere și douăzeci și doi de stâlpi electrici au fost doborâți, s-au îndoit ca iarba. Autostrăzile erau închise și drumurile erau măturate de apă; pârâiașele și râurile au inundat malurile, făcând totul una cu pământul. Grădinile erau inundate. Culturile de cereale erau distruse. Fără frigidere pentru producătorii de lactate, laptele trebuia aruncat. Statul nostru a fost cuprins de beznă totală după ce lumânările s-au epuizat și lanternele erau tot mai rare. Ploaia și vântul au lovit cu putere, rezultând în cele mai mari ploi torențiale din Australia de Sud de până acum.

Dezastre ca acestea devin tot mai frecvente în toate părțile lumii, milioane de oameni suferind din cauza situaților haotice în mod frecvent. Matei 24 ne avertizează de lucrurile cu care ne vom confrunta înainte de venirea lui Isus, aruncând această lume în haos. Daniel 12:1 a prezis că „aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile”. Textul din Matei 25:1-13 ne prezintă pilda celor zece fecioare care așteptau sosirea mirelui. Cinci dintre ele aveau mai mult untdelemn în candele, de care aveau nevoie dacă mirele întârzia. Celelalte cinci au rămas fără untdelemn. Cât timp au fost plecate să caute mai mult untdelemn, ele au ratat venirea mirelui. Ușa de la ospățul nunții a fost închisă pentru ele. Această pildă mi-a reamintit de un bărbat care încerca disperat să ajungă acasă pe străzile întunecate, inundate. Dar, când a ajuns acasă, și-a dat seama că nu putea deschide ușa de la garaj. Nici ușa din față de la intrare nu o putea deschide din cauză că sistemul de alarmă nu mai funcționa. Cât de dezamăgit trebuie să fi fost pentru că nu a putut intra în propria casă!

Totuși, atât el, cât și noi avem încă o șansă. Mă rog să fim gata, să avem candelele pregătite când furtunile vieții se vor termina și Isus va veni.

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor