TEROARE SUBITĂ

Nu te teme nici de spaimă năprasnică, nici de o năvălire din partea celor răi, căci Domnul va fi nădejdea ta și El îți va păzi piciorul de cădere.
Proverbele 3:25,26

Era sfârșitul lunii iunie și timpul ca eu să sărbătoresc încă o zi de naștere. Familia mea era departe și soțul meu plănuise să ieșim în oraș pentru a sărbători ocazia. După cină am hotărât să facem o plimbare prin Times Square din New York înainte de a ne întoarce acasă. Deși nu era la primele ore ale dimineții, străzile erau supraaglomerate cu oameni. Adulți și copii călătoreau împreună în grupuri, încercând să țină pasul cu ceilalți în timp ce traversau străzile aglomerate.

În încercarea de a ne croi drum prin mulțime, am fost cuprinsă deodată de teamă. Am început să mă simt incomod și prin mintea mea treceau tot felul de gânduri. Mă gândeam la un posibil atac din partea unei persoane lipsită de scrupule, dată fiind zona aglomerată în care ne aflam. Mă temeam că cineva care venea spre mine din mulțime putea să nu aibă gânduri bune. Pentru prima dată am înțeles ce simte o persoană care luptă cu agorafobia (frica de mulțimi și spații înguste sau deschise). Așa că după o plimbare scurtă și câteva poze am hotărât să ne întoarcem acasă.

Această experiență mi-a amintit că în această lume sunt multe lucruri care ne fac să ne fie teamă. Ne este teamă de boală, sărăcie, eșec, abandon, insecte, animale și chiar de oameni. Totuși, versetele-cheie de astăzi mă asigură că Tatăl meu ceresc mă va păzi în siguranță fie că sunt acasă sau pe stradă. Chiar dacă Dumnezeu îngăduie ca vrăjmașul să își îndrepte atacurile asupra mea, în cele din urmă El va birui păcatul și răul și mă va duce la cer pentru a petrece veșnicia cu El.

Cu toții avem lucruri care ne fac să ne înspăimântăm. Unele frici foarte des întâlnite sunt agorafobia, arahnofobia (teama de păienjeni), acrofobia (teama de înălțimi) și claustrofobia (teama de spații mici). Aceste fobii, printre altele, ne pot face să tremurăm, dar ne putem aminti să lăsăm toate temerile în mâna lui Dumnezeu pentru că El este turnul nostru de tărie.

Așa că de ce să nu ne angajăm astăzi să Îi predăm lui Dumnezeu toate temerile noastre, pentru că El este mai mult decât capabil să le învingă.

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor