UN CUVÂNT DE APRECIERE

Domnul să te binecuvânteze și să te păzească! Domnul să facă să lumineze fața Lui peste tine și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe fața peste tine și să-ți dea pacea! 
Numeri 6:24-26

Aceasta este o poveste foarte bună și demnă de povestit”, a spus Penny Wheeler, prietena mea de-o viață care a slujit de-a lungul anilor cu credincioșie în diverse funcții în cadrul Departamentului Misiunea Femeii. Prețuiesc foarte mult opinia ei. Penny este ca o mătușă (în familia lui Dumnezeu) pentru băiatul meu, Sonny. El îi spune DeeDee, alintul lui pentru mătușa. Acesta este numele și pentru unul dintre șoferii lui preferați, Gerry. Cel mai frecvent, tata Ron este șoferul nostru, dar în nenumărate ocazii a fost nevoit să își trimită „încărcătura lui specială” cu altcineva. De fapt, eu și Sonny am parcurs mii de kilometri împreună, călătorind în special din nordul statului Alberta, Canada, pentru a vizita familia și prietenii din statul Oregon. Lui Sonny îi place să pornească în călătorii lungi! Adesea, la momentele de laudă și rugăciune de la biserică, Sonny se ridică în picioare și proclamă în fața adunării: „Mergem mașina, DeeDee?” El își amintește de vremurile bune și își dorește cât mai multe călătorii distractive! Familia bisericii nu are nevoie de nicio explicație. Ei știu cât de mult o îndrăgește Sonny pe DeeDee a lui. Ea este în echipa lui de susținere ca îngrijitoare de rezervă. Vedeți voi, până în prezent, cea mai mare realizare a lui Sonny a fost să renunțe la scutece cam pe la doisprezece ani.

Referitor la călătoriile mele și ale lui Sonny, tata Ron mi-a dat cândva un sfat foarte înțelept: „Ori de câte ori aveți nevoie să oprim la vreun magazin pentru a folosi toaleta, vă rog să cumpărați ceva. Așa este politicos și bine!” Pentru că nu avem nevoie de cadouri, cumpărăm ceva ieftin. Apoi, Sonny îi înapoiază obiectul cumpărat casieriței care tocmai ce i l-a vândut. Soony mulțumește și apoi își spune povestea lui de viață în limbajul „Sonny”. Este un discurs cam de două minute! Face tot posibilul să își mai facă un prieten pe această parte a Paradisului. Apoi explic – micul dar este un „semn de apreciere pentru că am putut folosi toaleta”.

A ne exprima recunoștința în acest mod este un alt motiv de bucurie în viața mea. Cred că fiecare dar mic a însemnat un dolar bine cheltuit pentru a ne exprima aprecierea și pentru a ne face un prieten nou.

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor