Vulturi

… Nu le pot pricepe: urma vulturului pe cer… (Proverbele 30:18,19)

Sunt bucuroasă că este iarnă. Ei bine, nu chiar, pentru că nu îmi plac iernile răcoroase. Sunt bucuroasă că pomii sunt goi. Nici asta nu este chiar adevărat, pentru că anotimpul meu preferat este primăvara. Ce îmi place de fapt este că acum pot urmări vulturii pleșuvi care frecventează copacii înalți din curtea noastră. Pare că au câteva crengi preferate de unde au o priveliște bună asupra lacului. Uneori se avântă în jos și, cu ghearele lor puternice, printre câte un pește mic, apoi stau pe mal și se bucură de prânz. Dacă au capturat un pește foarte mare, îl pot duce până la mal, unde îi mănâncă măruntaiele și lasă restul pentru alte creaturi.

Este nevoie de patru sau cinci ani ca vulturul să aibă pene mari și albe și un însemn pe spatele trupului său maro. Fără îndoială, această pasăre grațioasă este regele cerului, făcând ca rațele și gâștele să își ia zborul doar când îi zăresc umbra! Acest lucru nici nu ne miră, deoarece viteza lui în zbor este de 120-160 km/h. Vulturul este un zburător puternic care planează pe curenți de convecție termală și pot aluneca și își pot schimba direcția la 56-70 km/h.

Un vultur matur poate ajunge la 70-102 cm lungime. Chiar este o pasăre mare, dar să vedem anvergura aripilor – 1,8-2,3 m! Uau, ce frumusețe a creat Dumnezeu! Priviți la această descriere frumoasă: „Ați văzut ce am făcut Egiptului și cum v-am purtat pe aripi de vultur și v-am adus aici la Mine” (Exodul 19:4). Când văd vulturii zburând tot mai sus, îmi place să îmi imaginez că Dumnezeu dorește să mă apropie mai mult de El! De fapt, „El îți satură de bunătăți bătrânețea și te face să întinerești iarăși ca vulturul” (Psalmii 103:5). Nu ar fi minunat ca la fiecare zi de naștere să te simți cu un an mai tânără?

Poate Isaia este cel care ne prezintă cu adevărat cheia pentru a simți o regenerare spirituală: „Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc; umblă, și nu ostenesc” (Isaia 40:31).

Pentru înălțimi spirituale, ca purtați pe aripile vulturului, pur și simplu să așteptăm pe Domnul!

Roxy Hoehn

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video