Simplu și la obiect

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară. (Matei 11:28-30)

În satul în care m-am născut, în Guyana, existau doar câțiva oameni cu carte (în principial autodidacți) care, cred eu, dacă ar fi avut oportunități educaționale mai bune, ar fi contribuit în mod semnificativ la mediul academic.

Unul dintre ei era un bărbat cunoscut ca profetul Willis. Niciodată nu mi-am putut da seama dacă acesta chiar era numele lui sau era o poreclă dată datorită replicilor sale. Pur și simplu aveai nevoie de dicționar pentru a înțelege răspunsurile la întrebări simple precum: „Cum mai ești astăzi?”

Unul dintre răspunsurile sale a fost înregistrat când profetul Willis a încercat să cumpere niște pește. El a întrebat cât costa peștele. După ce a primit un răspuns simplu de la vânzătorul de pește, profetul Willis l-a mustrat astfel: „Ah, vânzătorule rău și pervers! Crezi tu că este înțelept să îmi pretinzi o așa sumă sărăcăcioasă pentru aceste creaturi acvatice contra unei zestre atât de exorbitante?

„Ai auzit ce a spus?” se întrebau oamenii între ei. Numaidecât acest citat s-a răspândit în tot satul ca focul pe miriște, fiind repetat de multe ori. Noi, copiii, l-am memorat cuvânt cu cuvânt.

Astăzi Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile Sale date oamenilor precum profetul Willis. Pe de altă parte, copiii lui Dumnezeu nu trebuie să fie confuzi citind ce ne spune El. „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară” (Matei 11:28-30).

În Ieremia 31:3, Dumnezeu declară: „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea!” În 1 Petru 5:7, Dumnezeu ne îndeamnă să aruncăm toate grijile noastre asupra Lui, pentru că Lui Îi pasă de noi. În Filipeni 4:19, El promite să ne împlinească toate nevoile, și în 1 Ioan 5:3, El ne asigură că „poruncile Lui nu sunt grele”. În final, El ne invită să deschidem ușa inimii noastre ca El să poată veni să locuiască cu noi. Cuvintele sale sunt simple și la obiect.

Dacă încă nu ai făcut acest lucru, nu ai vrea să Îi acorzi o șansă lui Isus cel simplu?

Vashti Hinds-Vanier

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video