Pocăiește-te

Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel. (Luca 13:5)

Într-o dimineață eram la timpul personal de închinare și devoțiune. Dintr-odată mi-am amintit ceva din copilărie. Mi-am adus aminte de un incident care s-a petrecut cu mulți ani înainte ca eu să locuiesc în Caraibe, din vremea adolescenței – poate chiar mai tânără.

Un anume bărbat – nu îmi amintesc numele lui, așa că îi voi spune dl B – era un pastor autoproclamat. El obișnuia să ia autobuzul în fiecare zi din orașul în care locuia și călătorea în altă parte a țării. Singurul lui mesaj era întotdeauna același: „Dacă nu vă pocăiți, va trebui să ardeți!” Doar că el spunea asta în stilul lui jamaican: „Să ardeți trebuie, dacă nu vă pocăiți!” Acest om își repeta mesajul de mai multe ori, în timp ce oamenii urcau și coborau din autobuz.

Ca adolescenți, noi am crezut că avea un comportament amuzant – dacă nu chiar enervant. Râdeam și ne dădeam coate, dar dl B era foarte serios. Uneori ținea în mână o Biblie, în timp ce își proclama mesajul – același mesaj – în fiecare zi. De fapt, nu l-am auzit niciodată să spună altceva. Dl B nu era pastor instruit, așa că nu știa cum să transmită mesajul mântuirii într-un mod mai rafinat.

Când studiez Cuvântul lui Dumnezeu, cred că fiecare carte transmite același mesaj, dar într-un mod unic și pozitiv. „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit tu și casa ta” (Faptele apostolilor 16:31). Domnul ne cheamă la credință, pocăință și ascultare: „Cine umblă în neprihănire găsește mântuirea” (Proverbele 28:18). Mulți dintre noi ignorăm făgăduințele și avertizările și trăim de parcă mai avem o mie de ani pe acest pământ înainte ca Isus să vină.

Prieteni, suntem noi gata pentru venirea lui Isus? El face apel la noi să fim gata. Haideți să nu fim asemenea celor cinci fecioare neînțelepte care nu s-au pregătit pentru întâlnirea cu mirele. Noi să fim gata.

Isus, în Matei 25:13, ne avertizează astfel: „Vegheați dar, căci nu știți ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.” El ne sfătuiește în Matei 24:44 așa: „De aceea și voi fiți gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți.”

Un compozitor întreba: „Tu ești gata pentru venirea lui Isus?”

Patricia Hines

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor