Planificatorul

Și să cunoașteți dragostea lui Hristos care întrece orice cunoștință, ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi. (Efeseni 3:19,20)

Lucrul care mi se pare greu în această pandemie este incapacitatea de a plănui în avans. Eu sunt o planificatoare! Planific cum și când să fac anumite lucruri care știu că urmează să se întâmple. Dar în această situație adesea mi-a fost greu să știu ce urma să se întâmple ziua următoare sau chiar în clipa următoare. Acest lucru este foarte greu pentru mine. Mie îmi place să dețin controlul. Vreau un plan!

În această dimineață citeam din cartea Efeseni, care a fost scrisă de Pavel în timp ce era prizonier în Roma. Pavel era un planificator, obișnuit să fie propriul șef, să călătorească, să facă ceea ce Îl inspira Domnul, dar acum era blocat în închisoare. Cred că, la un moment dat, s-a întrebat ce nu a mers bine în planul lui. Totuși, Pavel a descoperit că planul era în mâna Domnului și El i s-a descoperit ca Panificatorul: „În El am fost făcuți și moștenitori, fiind rânduiți mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale” (Efeseni 1:11). Ai prins ideea? Dumnezeu lucrează totul în conformitate cu scopul Său, conform planului Său!

Acest lucru îmi amintește de un pasaj preferat din Ieremia 29: „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde” (vers. 11). Împăratul David știa că Dumnezeu este Planificatorul și a scris: „Domnul Își va împlini planul pe care Îl are pentru viața mea” (Psalmii 138:8). Observați cum spune varianta KJV: „Domnul va sfârși ce a început pentru mine.”

Oriunde te-ai afla acum, poate îți este greu să îți planifici viața. Poate îți este și mai greu să discerni planul și scopul lui Dumnezeu, dar stai liniștită, El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (din rugăciunea lui Pavel din Efeseni 3:14-21).

Petru scria: „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7). J.B. Phillips traduce foarte frumos: „Căci voi sunteți grija Lui personală.” Nu ezita să îți arunci toate temerile, anxietățile și îngrijorările asupra lui Dumnezeu. El personal este preocupat de tine.

Myrna L. Hanna

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor