Trimite-mă!

Am auzit glasul Domnului, întrebând: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” (Isaia 6:8)

Curățește-mă cu isop și voi fi curat; spală-mă și voi fi mai alb decât zăpada! Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmii 51:7,10)

De câte ori ne simțim necurați? Recunoaștem că suntem păcătoși? De câte ori credem că ceea ce am făcut este de neiertat?

Prorocul Isaia ne prezintă o viziune în care L-a văzut pe Domnul înălțat pe un tron înalt și înconjurat de îngeri, iar trena Lui umplea templul. Sunetul vocii Sale a zguduit temeliile clădirii. Înainte de această scenă, lui Isaia i-a fost frică deoarece, așa cum spune chiar el: „Sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate și am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oștirilor!” (Isaia 6:5). Isaia și-a dat seama că în necurăția lui el nu era potrivit pentru a sta înaintea Creatorului Său. Totuși, datorită harului lui Dumnezeu, un înger a luat un cărbune aprins cu cleștele și s-a apropiat de profet.

Vreau să zăbovesc asupra acestui detaliu. De ce îngerul nu a luat cărbunele aprins în mână? Poate dintr-un motiv simplu și logic, cărbunele ar fi ars. Totuși, îngerul i-a atins buzele lui Isaia cu cărbunele aprins. Dacă cineva se arde, îl doare. Cu toții știm acest lucru. Tocmai de aceea mi se pare uimitor că în versetul 7 îngerul spune: „Iată, atingându-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată și păcatul tău este ispășit!”

Acest lucru mă face să mă gândesc la situațiile dureroase din viață pe care noi nu le înțelegem – acele momente care „ard”, dar care ajută la curățirea și îmbunătățirea caracterului nostru. Tot așa și aurul se curăță fiind trecut prin foc. Vedem mila lui Dumnezeu față de noi prin faptul că îngăduie momente dificile în viață ca să ne ajute să creștem în El.

Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

Cecilia Nanni

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video