Pietricica din pantof

Dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. (Iacov 3:8)

Soțul meu și cu mine adorăm plimbările frecvente, pentru a face mișcare și a ne bucura de natură. Într-o duminică dimineața, după douăzeci de minute de plimbare, am simțit o pietricică în pantof. La început am încercat să o ignor și am scuturat piciorul, ca să iasă. Nu doream să mă opresc, dar cine practică mișcarea știe cât de deranjantă este o astfel de situație. Am continuat să merg, în ciuda acelui vârf ascuțit pe care îl simțeam tot mai supărător în picior la fiecare pas. Am sperat că disconfortul va trece de la sine. Dar, încet-încet, senzația neplăcută creștea, trecând de la jenă la neplăcere, iar apoi a devenit durere. Chiar dacă nu eram dispusă să mă opresc, în cele din urmă am fost nevoită, pentru a scoate pietricica din pantof.

În momentul în care m-am aplecat să dezleg șiretul, Spiritul Sfânt a vorbit blând inimii mele. Am scos pietricica și am văzut cât de mică era și m-am întrebat cum ceva atât de mic poate cauza atâta disconfort și atâta durere. Pietricica era mai mică decât un bob de orez, dar jena era de proporția celei provocate de o piatră în toată regula. Pietricica din pantof mi-a amintit, cu fiecare pas făcut, că locul ei nu era în pantof.

După ce am scos pietricica și acea jenă a dispărut, m-am întrebat: „De ce? De ce nu m-am oprit să scot pietricica mai devreme ca să nu mai experimentez atâta disconfort și atâta durere?” Ușurarea ar fi putut veni mai devreme. Mi-a luat mai puțin de un minut să-mi scot pantoful, să scot pietricica, să pun pantoful la loc și să continui plimbarea.

În Iacov 3:1-12 suntem avertizați despre folosirea neadecvată a limbii și despre cum ar trebui să ne-o controlăm. Limba, deși un mic mădular al corpului nostru, are puterea de a binecuvânta sau blestema, cauzând fie suferința, fie încurajarea oamenilor din societate și din biserica lui Hristos. Dumnezeu ne cheamă pe noi, femeile, să folosim cuvintele pentru a ridica moralul oamenilor și pentru a-I aduce onoare și glorie Lui. Viața este plină de pietricele care își pot găsi calea de a pătrunde în pantofii noștri – pietricele care pot apărea sub forma unor probleme de relaționare, a unor probleme financiare sau la muncă. Modul în care ne raportăm la pietricele va hotărî dacă Dumnezeu va fi sau nu glorificat.

Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor. 


Beverley Martin

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor