Acuzată pe nedrept

[Eli] i-a zis: „Până când vei fi beată? Du-te de te trezeşte.” – 1 Samuel 1:14

Este foarte dureros să fii acuzat, chiar şi atunci când chiar ai făcut ceva rău. Dar este mult mai rău şi mai dureros când nu ai făcut lucrurile de care eşti acuzat. Acuzaţiile rănesc asemenea unei săgeţi care străpunge o inimă sensibilă. Dar cu toţii ne facem vinovaţi de a le aduce altora acuzaţii pe nedrept. Nici copiii lui Dumnezeu nu fac excepţie. Am încercat să mă pun în situaţia Anei, o femeie infertilă care suferea din cauza abuzului emoţional şi fizic al oponentei ei, Penina. Ana era o femeie de valoare, care îşi dorea cu disperare un copil, lucru care în acele vremuri era considerat un semn al favorii lui Dumnezeu. Tachinările pline de răutate ale Peninei o chinuiau zi şi noapte. Agonia ei era tot mai mare, deoarece se credea că fusese lovită de blestemul lui Dumnezeu.

În momentele ei de disperare şi de profundă neajutorare, Ana a hotărât să îşi verse necazul înaintea lui Dumnezeu în rugăciune. Absorbită cu totul de comuniunea sfântă cu Dumnezeul ei, în rugăciune tainică, ea nu a observat prezenţa celor din jur. Dar marele-preot al lui Israel, Eli, o studia. El a interpretat greşit ruga ei stăruitoare, considerând-o comportamentul unei femei bete. A mustrat-o cu asprime, acuzând-o pe nedrept de un lucru pe care ea nu îl făcuse. Dar răspunsul şi atitudinea plină de respect ale Anei sunt vrednice de urmat de către toţi cei care sunt acuzaţi pe nedrept.

Ellen White spune că, în loc să se mânie sau să fie lipsită de consideraţie faţă de omul lui Dumnezeu mai în vârstă decât ea, „cu respectul cuvenit faţă de unsul Domnului, ea a respins calm acuzaţia şi a declarat cauza emoţiei ei: «Nu, domnul meu, eu sunt o femeie care suferă în inima ei şi n-am băut nici vin, nici băutură ameţitoare, ci îmi vărsăm sufletul înaintea Domnului. Să nu iei pe roaba ta drept o femeie stricată, căci numai prea multa mea durere şi supărarea m-au făcut să vorbesc până acum»” (Ellen G. White, Rugăciunea, p. 132, în orig.).

Care a fost rezultatul răspunsului blând şi plin de bunătate în faţa acuzaţiilor pe nedrept? Ea a fost binecuvântată de rugăciunea celui care o acuzase. În locul certei şi al blestemului, ea a simţit pace şi bucurie. În cele din urmă, a primit în dar ceea ce îşi dorea atât de mult – un băieţel, pe Samuel.

Doamne, dă-mi răbdarea şi înţelepciunea Ta când sunt acuzată pe nedrept! Ajută-mă să îi iert pe acuzatorii mei şi să învăţ să trăiesc în pace cu toţi oamenii. Arată-Ţi slava, dezvăluind adevărul despre situaţia mea! În numele lui Isus Te rog! Amin!

Omobonike Adeola Sessou

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video