Apelul de trezire

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

Sunt obişnuită ca cineva să mă sune pentru a mă trezi, deoarece călătoresc o mare parte a anului. Dacă îl rog, paznicul campusului nostru mă trezeşte la anumite ore, când trebuie să ajung la timp la tren sau la aeroport.

Mi s-a întâmplat chiar să fiu trezită brusc după ce am adormit pe scaunul din dreapta şoferului, când acesta a făcut o manevră bruscă pentru a evita vreun accident cu o altă maşină.

De multe ori suntem treziţi de muzica dată la maximum a vecinilor, de cineva care ne sună la telefon sau de un ciocănit surprinzător la uşă, când cineva are o nevoie. Dar trebuie să mărturisesc că, încă din copilărie, Dumnezeu m-a trezit între ora patru şi jumătate şi cinci şi jumătate în fiecare dimineaţă. Chiar dacă aş vrea să dorm, nu pot, deoarece Dumnezeu este foarte punctual în a mă trezi în fiecare dimineaţă. Cel mai uimitor lucru este că, atunci când mă aşez din nou să mă culc, după ce am vorbit cu Tatăl meu ceresc, dorm cel mai bine.

Îmi amintesc de micul Samuel, pe care Dumnezeu l-a trezit din somn pentru a-i spune de posibila moarte a fiilor lui Eli. Da, Dumnezeu ne poate trezi şi pe noi.

Dumnezeu poate te va trezi la două şi jumătate dimineaţa, deoarece El este Dumnezeu şi El ştie când îţi scade nivelul glicemiei. Exact asta mi s-a întâmplat mie Într-o dimineaţă. Eram intr-un somn profund şi, dintr-odată, la ora două şi jumătate, am deschis ochii, ceea ce era neobişnuit pentru mine. Eram foarte transpirată, mă simţeam slăbită şi nu îmi puteam mişca mâna. Am spus: Doamne, ajută-mă să îl trezesc pe soţul meu! Apoi am reuşit să îl ating şi să spun: „Verifică-mi glicemia!” Imediat, soţul meu a luat glucometrul şi a fost şocat când a văzut că nivelul glicemiei era patruzeci şi şase. (Nivelul normal al glicemiei pe stomacul gol este între şaptezeci şi nouăzeci şi nouă.) A mers repede la bucătărie şi mi-a adus puţin suc şi nişte biscuiţi. Mă simţeam slăbită, dar, după ce am băut sucul, mi-am recăpătat puterea. Am băut puţin mai mult suc şi m-am simţit şi mai bine.

Dumnezeu ne poartă de grijă în toate situaţiile şi tot timpul. Da, avem nevoie de un apel de trezire din partea Lui când trebuie să ne rugăm, când trebuie să ne verificăm nivelul glicemiei sau când viaţa noastră este în vreun pericol. În special avem nevoie de un apel de trezire din partea Lui când ne îndepărtăm de ceea ce este bine – sau când fugim de El, la fel ca Iona. În aceste situaţii, avem nevoie de un apel urgent de trezire din partea minunatului nostru Dumnezeu.

Astăzi, pentru că El îmi poartă de grijă, las toate îngrijorările mele la picioarele lui Dumnezeu, căruia Îl pasă de mine.

Premila Masih

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor