Unde îți este credința?

Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce Îl cer! – Luca 11:13

În perioada în care eu şi soţul meu, Verne, slujeam ca misionari în Insulele Palau, biserica noastră m-a numit director la departamentul Misiunea femeii pentru zona Insula Micronesia – zonă care cuprinde peste 2 100 de naţiuni, insulă care ocupă peste 7 700 km2 pătraţi în Pacificul de Sud. Pe oriunde călătoream, femeile îmi spuneau: „Se poate să organizăm o întâlnire a femeilor? Nu am organizat niciodată aşa ceva.” Dar cum ar fi putut sute de femei, care de-abia aveau suficiente resurse pentru a purta de grijă familiilor lor, să îşi permită să zboare în Guam şi să stea patru zile la un hotel pentru a participa la o întâlnire a femeilor?

Ah, Doamne, am stăruit eu, unde am putea găsi suficiente fonduri pentru aceste surori minunate de pe insulei. Ca răspuns, am auzit: Unde îţi este credinţa? Am simţit îndemnul să trimit e-mailuri în care ceream „burse” pentru acea întâlnire. Apoi, comitetul nostru recent înfiinţat pentru organizarea întâlnirii a început să postească şi să se roage. În acea perioadă, Dumnezeu m-a inspirat să îi cer unei prietene dragi mie, din Oregon, să fie vorbitorul principal, deşi nu ne permiteam să îi plătim biletul de avion sau cazarea. Ea m-a asigurat că Dumnezeu va purta de grijă.

Da, El a purtat de grijă! La doar trei săptămâni după Anul Nou, avioane pline cu femei din Pacificul de Sud au aterizat pe cel mai mare aeroport din Guam. Multe şi-au vândut chiar hainele şi bunurile şi au servit doar o masă pe zi pentru a economisi bani pentru biletul de avion şi cheltuielile de cazare. În timp ce grupele de femei de pe insule – îmbrăcate în rochii asortate, foarte colorate şi lungi – au umplut sala de întâlniri în acea seară, chiar aerul din sală era plin de speranţe. Împărăteasa din Palau şi fiica ei erau prezente acolo, împreună cu un alt oaspete de onoare, o doamnă guvernator foarte cunoscută din Guam.

În sala de întâlniri, a fost agitaţie şi entuziasm printre cele peste cinci sute de surori strânse în acel loc de pe toate insulele. Niciodată nu am simţit puterea Duhului Sfânt în măsură aşa de mare ca în acea seară! Ca răspuns la săptămânile de rugăciune şi post, Dumnezeu era pregătit să îşi reverse binecuvântarea Sa supremă. Vorbitoarea noastră a vorbit despre „sfinţenia lui Dumnezeu”. Prezentarea a stârnit lacrimi, dar şi strigăte de „lăudat fie Domnul”. În cele patru zile, revărsarea Duhului Sfânt ne-a surprins şi ne-a înviorat — s-au format noi prietenii şi au avut loc vindecări! Dar mai presus de orice… a fost o reînviorare!

Ce te cheamă Dumnezeu să faci, deşi credinţa ta pare „mică” acum? începe prin rugăciune şi post. La timpul ales de El şi prin resursele Sale, El va găsi o cale – cu binecuvântări nespuse.

Patty L. Hyland

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video