Dumnezeu cunoaște planul Său pentru noi

Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le vestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc. – Psalmii 40:5

Sfârşitul călătoriei lui Akunna era aproape. Ce călătorie anevoioasă a fost! Morris şi cu mine am călătorit la Baltimore pentru acest moment special: susţinerea lucrării ei de disertaţie pentru doctoratul în fiziologie celulară şi moleculară la Universitatea „Johns Hopkins”. Când am ieşit afară din aeroport, vântul rece, îngheţat, ne-a lovit feţele, iar rafale de zăpadă ne-au însoţit până la apartamentul ei. Înainte de a merge la culcare, am mulţumit lui Dumnezeu pentru că am călătorit în siguranţă şi pentru că a ajutat-o pe Akunna să atingă această însemnată piatră de hotar. Ne-am rugat pentru binecuvântarea Sa la prezentarea ei din ziua următoare.

În timpul nopţii, în timp ce dormeam, cerurile s-au deschis şi au revărsat o supraabundenţă de zăpadă. Era atât de frumos, încât îţi tăia respiraţia, dar nu era bine-venită intr-un astfel de moment critic. Un apel de dimineaţă devreme de la un administrator al universităţii a informat-o pe Akunna că universitatea era închisă din cauza zăpezii şi trebuia să-şi reprogrameze susţinerea lucrării. Akunna i-a spus că nu putea pentru că era programată să înceapă un serviciu cu normă întreagă în săptămâna următoare. M-am descurajat. În omenescul meu, l-am întrebat pe Dumnezeu: De ce ai lăsat să se întâmple asta, ştiind cât de greu şi de mult a lucrat şi a perseverat Akunna?

Cu toate acestea, Akunna nu a fost îngrijorată şi a continuat să facă ultimele revizuiri ale prezentării sale. Ea a spus că Dumnezeu este la cârmă. Coordonatoarea ei, dr. Sandra Gabelli, a promis să încerce să obţină deschiderea clădirii. I-am cerut lui Dumnezeu să rezolve aceasta. După câteva ore, clădirea a fost deschisă şi dr. Gabelli ne-a dus la universitate. Pe drum, ea a comentat că, dacă cel puţin şapte oameni participă, incluzând membrii comitetului de susţinere, prezentarea lui Akunna ar fi legală.

În linişte, I-am cerut lui Dumnezeu să îndeplinească cererea. După mai multă rugăciune, mult aşteptatul moment a sosit. Dr. Gabelli a prezentat-o pe Akunna şi a lăudat-o pentru cercetarea remarcabilă şi pentru spiritul perseverent. Când Akunna s-a ridicat şi a vorbit, părea că îngeri stau lângă ea. Dumnezeu a binecuvântat-o fără măsură. „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, din veşnicie în veşnicie! Amin! Amin!” (Psalmii 41:13). Este atât de bine să te încrezi în Isus. El are planuri măreţe pentru tine şi pentru mine.


Shirley C. Iheanacho

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video