Cultivă inima! – partea 1

Căutaţi binele, şi nu răul, ca să trăiţi, şi ca astfel, Domnul Dumnezeul oştirilor să fie cu voi, cum spuneţi voi! Urâţi răul şi iubiţi binele, faceţi să domnească dreptatea la poarta cetăţii; şi poate că Domnul Dumnezeul oştirilor va avea milă de rămăşiţele lui losif. – Amos 5:14,15

Grădina mea de legume este un loc special pentru mine. Aici interacţionez cu Dumnezeul Creator în meditaţie profundă. Anul trecut am plantat ceva nou, care m-a învăţat o lecţie importantă de caracter.

Grădina a fost creată pentru a satisface o varietate de dorinţe culinare. Era o grădină salsa cu indispensabilul coriandru, tomatillo, ardei iute mexican şi roşii. Într-o altă parcelă creşteau vinete japoneze, bame, ardei iute Scotch Bonnet şi alune Georgia; şi mai era şi o zonă medicinală a grădinii mele, în care busuiocul, pătrunjelul, menta, melisa, lavanda, cimbrul englezesc, rozmarinul, salvia şi echinaceea aduceau o briză parfumată şi vindecătoare oazei mele din spatele casei. Totul era plantat în grădiniţa de trei metri jumătate pe trei metri jumătate.

Totuşi, această poveste nu este despre niciuna din aceste plante, ci despre cartoful dulce. Am studiat spaţiul şi cerinţele de fertilizare pentru fiecare plantă, dar cartoful dulce necesita totuşi mai multă grijă din cauza soiului de care doream să mă bucur. Trebuiau să fie varianta dulce a perfecţiunii întruchipate. Voiam cartofi dulci cu o formă perfectă. Dar grădina mea nu a fost cultivată pentru a creşte cartofi dulci cu o formă perfectă.

După ce a fost construită casa, am cerut să am o secţiune sub fereastra grădinii de la bucătărie, care să fie delimitată cu cărări pavate şi să aibă un sistem de irigaţie. Grădina arăta din toate punctele de vedere perfectă pentru a fi plantată. Dar pentru a creşte cartofi dulci a trebuit să îndepărtez pietrele acoperite de pământ şi pietricelele, chiar şi resturile de la construcţie care erau îngropate 15 centimetri sub pământul frumos şi neted. Cultivarea cartofilor dulci era mai mult decât adăugarea de îngrăşământ şi apă — solul trebuia să fie afânat şi liber de impedimente pentru a creşte tuberculi de cartofi.

Te-ai gândit vreodată la piedicile care ar putea să-ţi compromită creşterea spirituală?


Prudence LaBeach Pollard

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video