Ajutor!

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. – Psalmii 46:1

Ora 3:30. Sfârşitul altei zile de şcoală. Înainte de a pleca de la şcoală trebuie să mai fac un lucru — să merg la toaletă. Intru în prima parte a toaletei profesorilor şi închid uşa. Apoi intru în toaletă şi închid uşa. Rotesc mânerul uşii şi încui uşa. Folosesc toaleta. După ce am terminat, rotesc mânerul şi încerc să descui uşa de la toaletă, dar, spre mirarea mea, nu reuşesc să rotesc mânerul de la uşă. Eram încuiată? Nu se poate! încerc din nou. Cu siguranţă eram blocată. Ce să fac?

Ora 3:40. Majoritatea profesorilor din acea parte a şcolii (partea de sus a clădirii) plecaseră deja. Ce să mă fac? îmi imaginez că petrec noaptea la şcoală. Pentru că se va face târziu şi nu voi ajunge acasă, cu siguranţă soţul meu va observa şi va porni în căutarea mea… dar la şcoală? Era stânjenitor. Cum am putut face un lucru atât de prostesc? Am strigat din nou. Poate mă va auzi secretara şcolii, ea are biroul foarte aproape, programul ei fiind până la 4:30. „Doamna Place! Doamna Place! Sunteţi aici?” Tăcere. Într-un final mi-am amintit să mă rog. Oare de ce nu m-am gândit la asta înainte?

„Hello? Hello?”

„Bean? Tu eşti?”

„Da, m-am încuiat în toaletă.”

„Mi s-a părut că aud pe cineva strigând.” Doamna Pachai a deschis uşa. „Din întâmplare tocmai mă întorceam pe aici.”

„Am crezut că aţi plecat.” Relatându-i cele întâmplate, am hotărât să scriem un bileţel şi să îl lipim pe uşa de la baie, ca să nu mai păţească şi altcineva la fel. „Mulţumesc”, i-am spus eu. „Sunt bucuroasă că încă sunteţi aici.”

Ai fost şi tu vreodată „blocat”? Blocată într-o relaţie. Blocată la un loc de muncă. Blocată în mijlocul familiei. Blocată într-o relaţie neconsacrată cu Dumnezeu. Ai impresia că nu poţi ieşi. Ai încercat orice soluţie şi nimic nu funcţionează.

Atunci îţi aminteşti că există Dumnezeu, care poate face ca totul să funcţioneze. El va răsuci mânerul, va descuia uşa în situaţia ta şi te va elibera.

Apoi vei spune: „Isus, mulţumesc! Sunt fericită că încă eşti aici.”


Dana Bassett M. Bean

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video