O minune mecanică

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

La fel ca multe ţări din lume, Noua Zeelandă atrage mulţi turişti. În fiecare vineri, eu şi soţul meu călătorim spre Blenheim (oraş situat la patruzeci de kilometri de unde locuim noi) pentru cumpărăturile săptămânale. Deseori luăm şi persoane care stau la ocazie — majoritatea tineri care merg într-o vacanţă de lucru. Ne plac foarte mult discuţiile cu autostopiştii din Anglia, Australia, Cehia, Taiwan, Statele Unite, Canada, China, Franţa şi Germania! Dar, Iară îndoială, majoritatea sunt din Germania. Aşa că nu am fost deloc surprinşi când o tânără pe nume Sophie, care a vizitat biserica noastră într-o săptămână, ne-a spus că este din Germania.

Într-o după-amiază de duminică am fost sunaţi de un frate de la biserică şi ne-a spus că Sophie avea probleme cu maşina, o maşină destul de veche pe care şi-o cumpărase pentru a călători în Noua Zeelandă. Timpul era de aur pentru Sophie, deoarece ea încă avea planuri să meargă în multe alte locuri, să facă excursii şi multe poze. Apoi planificase să vândă maşina înainte să îi expire viza, în doar câteva săptămâni, şi să se întoarcă acasă în Germania la data la care îşi cumpărase bilet de avion.

Deoarece atât fiul, cât şi soţul meu sunt mecanici calificaţi, Sophie a stat la noi acasă cât cei doi bărbaţi au stat cu capul sub capotă. Totuşi, când în urma rugăciunii au identificat problema, a intervenit o altă problemă: cât timp le lua până să găsească şi să cumpere piesa care trebuia înlocuită? Modelul maşinii lui Sophie nu este unul foarte des întâlnit în Noua Zeelandă. Încă rugându-se, soţul meu i-a telefonat unui prieten de-al lui care avea un parc de dezmembrări auto în Blenheim. După ce soţul meu i-a descris piesa şi seria, prietenul lui a spus: „Da, am o piesă.” Era exact piesa de care aveau nevoie şi era în apropiere de Blenheim! Cât de mult L-am lăudat pe Dumnezeu! El a ştiut de ce piesă avea nevoie Sophie pentru maşină.

După un drum dus-întors de nouăzeci de minute şi alte zece minute pentru montarea piesei, maşina a pornit fără a mai scoate fum negru pe ţeava de eşapament.

Nu a durat mult până Sophie a pornit din nou la drum, fericită şi mulţumită că ascultase sfatul mamei sale de a participa la biserică în Sabat, acolo, în oraşul unde era, şi în orice ţară ar fi fost în vizită. Cât de binecuvântaţi suntem să fim membrii ai marii Sale familii şi să ştim că El Se îngrijeşte de nevoile noastre individuale chiar înainte ca acestea să apară!


Leonie Donald

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video