Răsplata bunătății

Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi. – Efeseni 4:32

Versurile unui cântec pe care îl ştiu sugerează că, atunci când oferim bunătate, aceasta se va întoarce. Mulţi oameni care răspândesc în jurul lor dragoste şi bunătate ştiu că acest lucru este adevărat.

Soţul meu, Roger, este responsabil cu dezvoltarea infrastructurii la o universitate. Obişnuia să meargă la lucru foarte devreme, odată cu muncitorii, ajutându-i să-şi facă treaba bine şi repede. Chiar le oferea stimulente celor care îşi îndeplineau sarcinile foarte bine.

Într-o zi, foarte devreme, a venit un vizitator în campusul universităţii. Când a văzut oameni la lucru atât de dimineaţă, a fost impresionat şi a întrebat: „De ce lucraţi aşa devreme?”

Unul din muncitori a răspuns: „Supraveghetorul nostru face la fel; de aceea, noi îi urmăm exemplul.” Vizitatorul, continuând discuţia cu muncitorul, a aflat că supraveghetorul era de fapt un misionar care venise să ajute la acea şcoală.”

De ce ar vrea un străin să lucreze atât de devreme şi cu atâta sârguinţă? se întreba vizitatorul.

„Aţi luat micul dejun?” l-a întrebat muncitorul pe celălalt bărbat.

„Nu, încă nu”, a răspuns vizitatorul.

Atunci muncitorul s-a oferit plin de bunătate: „Voi vorbi la cantină să vă pregătească şi dumneavoastră o porţie.”

Mai târziu, vizitatorul şi-a dezvăluit identitatea: era ministru în cadrul Departamentului de Educaţie al guvernului. Auzise lucruri pozitive despre lucrarea pe care o fac misionarii la acea universitate, aşa că dorea să vadă cu ochii lui dacă ceea ce auzise era adevărat sau nu.

Ieşind din campus, oficialul guvernamental a spus: „Dacă veţi avea nevoie de ajutorul meu din partea Departamentului de Educaţie, să nu ezitaţi să mă contactaţi oricând.” Din momentul acelei vizite, ministrul a făcut să ne fie mult mai uşor să obţinem permise pentru misionarii de acolo, mai uşor decât înainte.

Când facem tot ce putem mai bine, fără rezerve, pentru a răspândi bunătatea în numele lui Dumnezeu, în mod neaşteptat vom fi răsplătiţi cu binecuvântări. Avraam şi Sara au văzut acest principiu în vieţile lor. După ce au primit un vizitator în cortul lor, lor le-a fost făgăduit – şi dat – un fiu chiar şi la vârsta lor înaintată.

Este adevărat că, intr-un fel sau altul, cel care dă dovadă de bunătate va fi răsplătit cu bunătate în mod neaşteptat. Cum vei arăta bunătate faţă de ceilalţi astăzi?


Evelyn Gabutero Pelayo

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor