Binecuvântat pentru a fi o binecuvântare

Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. – Geneza 12:2

Într-o dimineaţă răcoroasă de duminică eram la o tabără pentru familie şi ne bucuram de peisajul natural minunat pe care l-a creat Dumnezeu pentru plăcerea noastră. Lăudat fie Domnul, Creatorul nostru, că încă ne permite să ne bucurăm de munca Sa creatoare chiar şi într-o lume întunecată de păcat! Priveşte astăzi spre cer şi gândeşte-te la Creatorul care Se bucură văzându-ţi plăcerea pe care o ai când priveşti în jur. Dacă cerul dimineţii este întunecat sau ploios, bucură-te de el ştiind că a fost creat de Dumnezeu. În curând, soarele va străluci din nou. El are un plan pentru ziua ta. În acea dimineaţă, în tabără, am întâlnit o prietenă la cantină. Ea mi-a spus că, doar cu două zile înainte, a avut un vis despre mine. Dorise să îmi spună visul, dar nu reuşise să găsească timp să vorbim.

„În visul meu”, a spus ea, „eram la o întâlnire unde oamenii semnau într-o carte mare. Nu cunosc motivul pentru întâlnire sau de ce semnau în acea carte. Când mi-a venit rândul să semnez, am luat pixul, dar nu ştiam ce trebuie să fac. M-am apropiat de carte şi eram pregătită să scriu pe ultima pagină goală. Din curiozitate, am întors paginile să văd ce se scrisese deja în carte. Inima a început să îmi bată mai repede, mâinile îmi tremurau şi ochii mi s-au deschis larg de uimire când am văzut numele tău scris pe fiecare pagină! Nu înţelegeam ce văd. M-am trezit şi I-am cerut Domnului să mă ajute să înţeleg semnificaţia visului.”

În timp ce prietena mea vorbea, cineva a venit la cantină şi ne-a anunţat că era planificată o întâlnire după micul dejun şi toate femeile din tabără erau rugate să participe. Ajunsă în camera unde se ţinea întâlnirea, am aflat că ne adunaserăm acolo cu scopul de a alege un director pentru departamentul Misiunea femeilor hispanice din acea zonă. La cinci femei din state diferite li s-a cerut să nominalizeze o persoană pe care ar dori să o vadă în poziţia de lider. Voturile au fost adunate. Spre surprinderea mea, am fost aleasă pentru a ocupa această funcţie de conducere.

Dragă soră, uneori noi nu putem vedea clar planul lui Dumnezeu pentru noi. Ne grăbim şi chiar depunem eforturi pentru a face să se întâmple unele lucruri. Este mult mai uşor doar să ne încredem cu umilinţă în Isus Hristos, să îi slujim acolo unde suntem şi să aşteptăm cu răbdare descoperirea voii Sale.

Trebuie doar să ştii că viaţa ta este în calendarul Său divin. El te va binecuvânta şi, la rândul tău, tu vei fi o binecuvântare pentru El, ajutând să îi faci cunoscut numele în toată lumea.


Bezaida (Betzy) Castro

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video