Asigurare binecuvântată

Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului! – Iov 1:21

Viaţa este o călătorie plină cu experienţe dulci şi amare. Totuşi, mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate încercările din viaţa mea, pentru că fără ele nu aş fi ştiut cât de minunată este iubirea lui Dumnezeu. Da, este dureros în această viaţă să avem un lucru pe care să îl preţuim, apoi să îl pierdem. Totuşi, am învăţat că după pierdere vine şi viaţă. Dumnezeu permite anumite lucruri în viaţa noastră cu un scop. Dar trebuie să rămânem concentrate în a-I sluji Dătătorului de binecuvântări şi să nu ne concentrăm atât de mult pe darurile Lui. Uneori ne pierdem concentrarea spirituală prea uşor atunci când avem prea multe.
Iov a fost un om neprihănit care a avut totul, dar a pierdut totul într-o clipă. Ca om al lui Dumnezeu, totuşi a rămas neclintit. Din punct de vedere spiritual, el a dovedit fermitate în timp de necaz, aşa cum a fost şi în timp de prosperitate. La fel ca Iov, noi avem nevoie să învăţăm să ne încredem mai mult în Dumnezeu. Nu Îi slujim noi stăpânului universului, care promite să suplinească nevoile celor care îl cred?

Odată, în timp ce încercam să supravieţuiesc aşa cum puteam, am petrecut nopţi singuratice plângând, întrebând de ce aveam atât de multe probleme. Dar liua următoare îmi ştergeam lacrimile şi păşeam cu încredere. Ştiam în inima mea că Dumnezeu pregătea ceva pentru mine.

Sunt recunoscătoare pentru locul meu de muncă şi pentru sănătatea mea. Când cm privit la toate lucrurile din jurul meu, mi-am dat seama că puteam să îmi număr binecuvântările. A avea o maşină a devenit o necesitate. După ce m-am luptat ani ce zile, am fost binecuvântată să obţin o maşină. Când am cumpărat-o, era totuşi ruţin dificil din punct de vedere financiar, pentru că eram ocupată cu studiile. A trebuit să fac multe sacrificii pentru a putea supravieţui. Acum mi-am terminat midiile în domeniul dreptului muncii.

Dragă prietenă, tot ce pot să spun este că Dumnezeu este viu! El nu te va lăsa şi nu se va uita niciodată. Dacă Îi accepţi şi te încrezi în El mereu cu toată fiinţa, El nu te va dezamăgi niciodată. Prietenii şi membrii familiei te pot dezamăgi, dar Dumnezeu, niciodată. Poate că niciodată nu vei putea trăi la nivelul aşteptărilor altor persoane. Totuși, în ochii lui Dumnezeu, eşti cea mai bună. Crede! Ce pregustare a harului divin! Chiar dacă acum te simţi singură pe lume, să ştii că nu eşti. Când pare că lumea este împotriva ta, a caracterului tău sau integrităţii tale, aminteşte-ţi că faptul că încă mai respiri este o dovadă a ocrotirii lui Dumnezeu, care este peste tine.

Tu eşti copilul Lui — copilul preaiubit al împăratului.


Deborah Matshaya

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video