Ignoranța poate fi fatală

Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. – 2 Timotei 2:15

Această lume este plină de probleme şi greutăţi. Fiecare are poverile sale de purtat, dar poverile devin şi mai grele atunci când nu cunoaştem lucrurile pe care ar trebui să le ştim din Cuvântul lui Dumnezeu. Acest lucru este adevărat în special pentru femeile care au multe responsabilităţi: copii de crescut, îndatoriri casnice de îndeplinit, un soţ căruia să îi poarte de grijă şi chiar activităţi care să îi aducă un venit pentru a susţine familia. Lista este lungă. Astfel, multe femei nu îşi iau timp să cultive obiceiul de a studia, de a învăţa şi de a fi informate.

O scriitoare inspirată dă următorul sfat: „În loc să se cufunde în mulţimea treburilor gospodăreşti care o înrobesc, ar trebui ca soţia şi mama să-şi ia timp să citească, să se informeze, să-i ţină companie soţului ei şi să urmărească dezvoltarea fizică şi mintală a copiilor ei… Să-şi ia timp să studieze Cuvântul Său, să meargă cu copiii pe câmp şi să-i înveţe despre Dumnezeu, prin frumuseţea lucrărilor Sale.” (Ellen G. White, Căminul Adventist, p. 110)

Biblia este colecţia care conţine sfaturi despre cum să avem bucurie şi pace, dar tot acolo găsim şi sugestii pentru rezolvarea problemelor zilnice şi biruirea ispitei. Aceasta ne călăuzeşte spre o relaţie mai sănătoasă cu Dumnezeu şi cu semenii noştri.

În versetul de astăzi citim că apostolul Pavel ne mustră: „Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului.” Această mustrare ni se aplică în special nouă, femeilor, care avem marea responsabilitate de a-i educa pe copii. O înţelegere bună ne poate scuti de multe probleme mai târziu. La urma urmei, ignoranţa poate fi fatală. Ucenicii lui Isus au trecut printr-o agonie de nedescris în timpul răstignirii Lui din cauza ignoranţei lor. Ei ar fi putut fi scutiţi de multă durere şi întristare dacă ar „fi împărţit corect cuvântul adevărului”. De fapt, pentru Iuda, ignoranţa s-a dovedit fatală.

Dragă cititoare, poate că suferinţa şi întristarea ta de acum pot fi uşurate dacă vei cunoaşte şi vei crede făgăduinţele lui Dumnezeu. Poate vei găsi o soluţie la problemele tale. De ce nu îţi iei timp să inviţi Duhul Sfânt să te înveţe Cuvântul lui Dumnezeu? Căci Isus le-a „deschis” mintea ucenicilor „ca ei să înţeleagă Scriptura” (Luca 24:45). El va face la fel şi pentru tine.

Omobonike Adeola Sessou

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor