Moștenirea Domnului

lată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. – Psalmii 127:3

În fiecare zi când porneşti televizorul sau navighezi pe internet, afli ştiri groaznice despre impulsuri necontrolate ale unor oameni violenţi. În ultima decadă a crescut numărul omuciderilor, al sinuciderilor şi al violurilor despre care auzim la ştiri. Ziarele şi buletinele de ştiri propagă această realitate în faţa părinţilor care vor să ofere un mediu sănătos de dezvoltare pentru copiii lor. Trăim vremuri grele. Influenţele exterioare asupra copiilor noştri sunt mai puternice decât oricând înainte şi niciodată nu au existat atâtea locuri de distracţie, atâtea informaţii în mass-media şi atât de mulţi copii care petrec ore întregi pe internet sau uitându-se la programe TV inadecvate pentru ei.

E o provocare să creşti copii sănătoşi, liberi şi care să aibă succes în viaţă. Părinţii îşi ascund emoţiile, copiii îşi ascund lacrimile. Conform scriitorului Augusto Cury, copiii nu au nevoie de părinţi giganţi, ci de fiinţe umane care vorbesc pe limba lor şi care sunt în stare să le intre în inimă şi să le înţeleagă emoţiile.

Psihologul Daniel Goleman, care efectuează cercetări şi scrie despre inteligenţa emoţională, spune că generaţia actuală de părinţi trebuie să muncească din ce în ce mai mult ca să menţină un standard de viaţă mai bun decât cel al generaţiei părinţilor lor. Aceasta înseamnă că au mai puţin timp liber pentru copiii lor şi că respectivii copii trăiesc de obicei departe de rude, mai ales de bunici, şi nu se mai joacă afară. Stau închişi în apartamente şi case de teama violenţei. Şi rezultatul se vede: copii nervoşi, agitaţi, morocănoşi, agresivi şi deprimaţi. Poţi să pui capăt acestei situaţii cu copiii tăi? Poate că te simţi nesigură. Dar să ştii că nu eşti singură.

Îl ai pe Tatăl iubirii şi îndurării, care te poate ajuta. Caută îndrumare divină pentru a face faţă emoţiilor copilului tău şi a le canaliza spre o viaţă fericită. Fie ca Isus să locuiască în casa ta şi să îi poţi împărtăşi bucuriile şi îngrijorările pe care le ai! Mână în mână cu El, să te simţi în siguranţă în timp ce îi conduci pe copii de-a lungul căii celei bune!

Meibel Mello Guedes

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video