„Cartonașe de alinare”

Ferice de cei ce plâng, căci ei vor mângâiaţi! – Matei 5:4

Când sunteţi trişti, care ar fi cel mai bun lucru pe care l-aş putea face pentru a vă alina?” i-am întrebat pe fiecare dintre copiii mei.

„Fă-mi o cană mare de ciocolată fierbinte cu frişcă şi fulgi de ciocolată!”, „Ascultă-mă şi dă-mi o îmbrăţişare.”, „Fă-mi un masaj pe spate!”

„Dar tu? Ţie ce ţi-ar plăcea când eşti tristă?” m-a întrebat fiica mea.

„Să mă gândesc. Să-mi daţi o mână de ajutor, o îmbrăţişare, să facem ceva distractiv, să vă rugaţi pentru mine. Dar de obicei, atunci când sunt tristă, îmi imaginez că stau în poala lui Dumnezeu şi că El îmi dă cea mai mare îmbrăţişare pe care am primit-o vreodată, iar lacrimile Lui se amestecă cu ale mele. Îmi imaginez că stau la pieptul Lui şi că-I aud inima bătând a dragoste pentru mine şi pentru toţi din lumea aceasta.”

Fiind terapeut pe probleme de familie, văd adesea familii care trec prin momente cu adevărat grele. Toată lumea este tristă şi uneori se simte singură, deoarece nimeni nu are energia emoţională necesară pentru a alina pe toată lumea. Aşadar, ne facem „cartonaşe de alinare”. Fiecare membru al familiei are un teanc de pătrate de hârtie, de culori diferite. Fiecare scrie pe cartonaşele lui colorate modalităţile prin care ar dori să fie alinat. Apoi le lipim pe toate pe un panou pentru a face un poster pe care să-l ia acasă. Acesta le va reaminti să se aline în modul în care fiecare dintre ei doreşte. De asemenea vorbim despre lucrurile care ne fac să ne simţim şi mai trişti şi mai singuri – faptul că vorbesc despre propriile probleme, faptul că ne critică pentru că nu suntem mai optimişti, faptul că nu ne ascultă cu adevărat atunci când le povestim prin ce trecem.

Cine dintre persoanele pe care le cunoşti ar putea trece printr-o perioadă grea chiar acum? Ce ai putea face pentru a alina acea persoană? Să asculţi cu o inimă deschisă şi caldă; să le împărtăşeşti durerea (Romani 12:15); să îi pregăteşti masa; să o scoţi în oraş o zi; să faceţi împreună ceva ce îi place; să îi trimiţi o felicitare sau să o suni. Ce ai scrie pe propriul „cartonaş de alinare”? Care sunt istoriile şi versetele din Biblie care îţi aduc alinare şi încurajare? Cum le poţi face cunoscut celorlalţi modul în care te pot ajuta să te simţi mai bine şi mai puţin singură?

Tată ceresc, ajută-mă să împărtăşesc şi altor persoane alinarea pe care Tu mi-ai adus-o, astfel încât şi ele să simtă dragostea şi alinarea Ta astăzi. Amin.

Karen Holford

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video