Gropi

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – Ieremia 29:11,13

Eram un bebeluş în ale credinţei şi parcă nu puteam să nu cad în capcana de a nu asculta de voia lui Dumnezeu. Ştiam ce spunea Biblia şi ce era drept şi ce se aştepta de la mine, dar greşelile şi păcatele mele îmi distrugeau umblarea cu Domnul până intr-acolo încât parcă erau legate de mine.

Nu reuşeam să-mi termin treaba sau cumpărăturile înainte de Sabat, iar sâmbătă după-amiaza umpleam maşina de spălat cu rufe. Nu puteam să refuz o ceaşcă de cafea şi mâneam fără să-mi pese un sendviş cu carne de porc. Uitam să mă rog şi-mi pierdeam cumpătul în relaţia cu soţul meu. Nu am returnat stiloul pe care l-am pus din greşeală în geantă când am fost la compania de asigurări. Am petrecut şase ore în faţa televizorului şi nu m-am trezit devreme pentru a-mi începe ziua cu Domnul. I-am spus lui Mary că mă voi ruga pentru ea şi nu am făcut-o. Am completat greşit în mod voit formularul pentru plata taxelor şi nu i-am vizitat la spital pe membrii bolnavi ai bisericii noastre. Şi lista continuă.

Întotdeauna făceam ceva greşit, ceva ce nu doream să fac şi mă simţeam vinovată după aceea. Deşi mă botezasem, aparţineam unei biserici pe care o frecventam cu credincioşie şi chiar avem diferite slujbe în biserică, mă simţeam vinovată.

Apoi, într-o zi, am trecut pe lângă un semn de circulaţie pe care scria „Grandview Bench, capitala gropilor”. Semnul avea aşezat cu grijă peste el un cauciuc rupt. Semnul acela mi-a schimbat perspectiva, deoarece exprima exact cum mă simţeam – precum capitala gropilor. Atunci am început să mă rog mai mult pentru asta. Domnul m-a încurajat să nu zăbovesc asupra greşelilor mele, ci mai degrabă să privesc în sus, spre Fiul Său, şi nu în jos, spre gropi. „Cere-Mi”, spune El, „putere pentru a fi în stare să schimbi gropile în teren plat, neted.”

Acum simt că ar trebui să pun un semn nou pe care să scrie „Creştin în construcţie”. Grandview a avut nevoie de un an pentru a repara acel drum; uneori însă s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru a ne repara pe noi.

Doamne, Te rog, schimbă această fiinţă umană epuizată şi mizerabilă după chipul Tău.

Vidella McClellan

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video