Tatăl vostru știe

Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-l cereţi voi. – Matei 6:8

Ziua de 13 mai 2009 a fost o zi foarte grea pentru mine. După ce, cu doar câteva zile mai înainte, găsisem un nodul la sânul drept, în ziua respectivă mi s-a spus că prima mamografie pe care o făcusem era îngrijorătoare. Mi s-a făcut biopsia şi mi s-a spus să nu-mi folosesc braţul până a doua zi. După ce mi-am petrecut dimineaţa la clinică şi mi-am anulat restul activităţilor din ziua aceea, m-am întors acasă, unde nu era nimeni. Aveam să primesc rezultatele în două săptămâni.

În după-amiaza aceea, ca majoritatea oamenilor care se află într-o criză, I-am cerut ajutor lui Dumnezeu. Ştiam că era foarte probabil să am cancer de sân, deşi încă nu-mi spusese nimeni cuvintele de care mă temeam. Cu ani în urmă, am primit cutia cu făgăduinţe a bunicii mele. L-am rugat pe Dumnezeu să mă îndrume în alegerea unei făgăduinţe care să mă ajute în acea după-amiază. Primul sul pe care l-am extras spunea simplu: „Tatăl vostru ştie.” Am izbucnit în plâns. Dumnezeu ştia ce se întâmplase în acea zi. El îmi cunoştea temerile, nevoia mea de putere şi alinare şi mai ştia şi dacă aveam sau nu cancer de sân. El ştia toate acestea de dinainte să-I vorbesc. Mi-am petrecut restul după-amiezii rugându-mă şi citind din Biblie. Dumnezeu ştia de asemenea că aveam nevoie de această încercare pentru a mă apropia de El şi pentru a încetini ritmul meu nebun de lucru, pentru a petrece mai mult timp cu El. Tatăl meu ştia că aveam nevoie să mă încred mai mult în El şi să depind mai mult de El. Dumnezeu ştia că această încercare avea să-mi dezvolte caracterul pentru a petrece o veşnicie cu El.

Privind în urmă la anii care au trecut de când am fost diagnosticată cu cancer, sunt multe alte lucruri pe care ştiu că Dumnezeu le cunoştea atunci. Dumnezeu ştia că acest lucru mă va face să am o ţintă şi mai mare în carieră. Ştia că voi putea să ajut multe alte femei să treacă prin tratamentul cancerului de sân. Ştia că voi putea să-I aduc laudă pentru vindecare, putere şi înţelepciune. Tatăl meu ştia că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.” (Romani 8:28) În momentul în care am fost diagnosticată cu cancer, nu am înţeles de ce mi se întâmpla acest lucru, dar ÎI laud pe Tatăl din ceruri că a ştiut de ce aveam nevoie şi că mi-a dat această încercare pentru a mă aduce mai aproape de El pentru veşnicie. Şi Tatăl tău ceresc ştie de ce ai nevoie. Te poţi baza pe El.

Karen Welch Dobbin

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video