Închide microfonul!

Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi şi credindoşia Lui ţine în veci. – Psalmii 117:2

Printre cerinţele care trebuiau îndeplinite pentru a deveni cetăţeni ai Statelor Unite, eu şi soţul meu trebuia să ne facem şi analizele medicale. Am verificat toţi doctorii de pe lista celor din care puteam alege şi am mers la cel care avea cele mai bune preţuri. Cu toate acestea, urma să ne coste şase sute de dolari. Cum niciunul dintre noi nu lucra, nu puteam plăti aceste analize decât dacă ne epuizam toate resursele, şi aşa limitate. Am lăsat problema deoparte şi am sperat că Dumnezeu ne va veni în ajutor înainte de termenul-limită pentru efectuarea analizelor.

Cu o săptămână până la termenul-limită, un bărbat m-a abordat la biserică şi mi-a spus că vrea să vorbim după serviciul divin. Nu am putut să vorbesc cu el pentru că trebuia să pregătesc programul de după-amiază pentru Misiunea femeii. Dar fratele Twumasi nu a renunţat. A mers să vorbească cu soţul meu.

Stăteam în faţa întregii adunări când soţul meu a venit la mine zâmbind şi mi-a zis: „închide microfonul!” De ce? am gândit eu. Aşa că a închis el însuşi microfonul şi mi-a spus: „Fratele Twumasi mi-a dat un plic foarte gros!” Adjei a aşteptat cu nerăbdare finalul serviciului divin pentru a-mi spune veştile bune. Tocmai pentru că nu dorise ca ceilalţi să îl audă îmi spusese să închid microfonul. Mai târziu am aflat că un membru al bisericii, care era farmacist, ne dăduse cinci sute de dolari. Chiar dacă el ne mai ajutase cu reţetele noastre, darul a fost o minune pentru noi. Era un răspuns la rugăciunea tainică pe care o înălţasem către Cel Atotputernic. Acum nu mai aveam nevoie decât de o sută de dolari.

Eram foarte fericită şi mai mult decât recunoscătoare faţă de Dumnezeu. Dar nu eram surprinsă, deoarece minunatul nostru Dumnezeu a fost de multe ori bun cu mine. Nu puteam decât să spun: „Ce mare este credincioşia Ta! Zi după zi îţi arăţi mila faţă de mine!” Dumnezeu este credincios, dar acesta nu este un lucru nou. Chiar în vremurile Vechiului Testament, Ieremia scria: „îndurările Lui … se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!” (Plângerile lui Ieremia 3:23). Psalmistul exclamă: „Căci mare este bunătatea Ta şi se înalţă mai pe sus de ceruri, iar credincioşia Ta, până la nori” (Psalmii 108:4). Am spus şi eu împreună cu David: „Te voi lăuda printre popoare, Doamne! Te voi cânta printre neamuri. Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri, şi credincioşia Ta, până la nori” (Psalmii 57:9,10).

Eu cred că Dumnezeu este uimitor. Dumneavoastră nu?

Mabel Kwei

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video