Voința mea sau voia lui Dumnezeu

„Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi, fa că-se nu voia Mea, ci a Ta.” – Luca 22:42

Cred că Dumnezeu are un plan cu fiecare persoană care se naşte în această lume. În ciuda circumstanţelor, naşterea ta nu a fost o greşeală. Întotdeauna le spun elevilor mei că trebuie să afle care este scopul pentru care au venit pe lume. „Ce te deosebeşte de ceilalţi?” îi întreb. Când descoperă şi muncesc pentru împlinirea scopului vieţii lor, găsesc fericirea. Prin rugăciune, citirea Cuvântului Său, vocea Duhului Sfânt şi prieteni credincioşi, Dumnezeu îşi va descoperi voia pentru vieţile noastre. Dumnezeu ne va arăta care sunt talentele noastre speciale, fie ele mici sau mari, talente care ne definesc.

Însă Dumnezeu nu ne poate descoperi întotdeauna voia Sa cât timp noi ne agăţăm de propria voinţă. Uneori, voia Lui este evidentă. Odată i-am spus unei prietene care pornea într-o călătorie: „Sper să găseşti ceea ce cauţi, deoarece uneori străbaţi lumea căutând fericirea, iar ea a fost întotdeauna sub nasul tău. Uneori trebuie să te găseşti mai întâi pe tine însăţi. Stabileşte-ţi priorităţile în viaţă în funcţie de Biblie. Îţi vei găsi echilibrul când vei ajunge să cunoşti ce îţi place şi ce nu.”

Ai încredere că Dumnezeu are planuri mari cu tine. Ce asigurare minunată este aceea de a şti că şi atunci când umblăm prin valea umbrei morţii Dumnezeu este cu noi. Biblia nu spune că nu vom avea parte de provocări, ci că Dumnezeu ne va purta prin acele încercări. Tot ce trebuie să ştim noi, creştinii, este că Mântuitorul nostru trăieşte. El ne garantează viaţa atât pe acest pământ, cât şi în lumea viitoare. Ce Dumnezeu uimitor!

Prin puterea lui Hristos, să ne supunem Lui voinţa. El ne va face în stare să fim o forţă constructivă, care luptă împotriva întunericului acestei lumi. O forţă care stă de partea binelui, indiferent de consecinţe. Trăind după voia Sa, adevărul Său va străluci asupra altora. Prin noi, Dumnezeu aduce speranţă celor neajutoraţi şi sens vieţilor celor care nu se simt apreciaţi. Alţii vor dori să ştie mai mult despre voia Sa pentru vieţile lor. Suflete pot fi câştigate atunci când trăim după voia lui Dumnezeu – nu conform cu voinţa noastră.

Doamne, facâ-se voia Ta în vieţile noastre astăzi. Învaţă-ne, cât încă mai suntem tineri, să Te recunoaştem. Nu permite ca experienţele din trecut să ne răpească moştenirea pe care ai promis-o celor care trăiesc după voia Ta. Dă-ne curajul de a umbla în lumina pe care Tu ai pus-o în calea noastră.

Deborah Matshaya

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video