Zecimea și încrederea

„Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile ca să fie hrană în casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare”, zice Domnul oştirilor, „şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.” – Maleahi 3:10

Viaţa mea financiară era un dezastru. Din cauza unor decizii proaste şi a lipsei de judecată, am ajuns falită şi a trebuit s-o iau din nou de la zero. Trăiam de la un salariu la altul, iar cheltuielile zilnice, reparaţiile neaşteptate ale maşinii şi facturile se tot acumulau. Şi, ca şi cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, conştiinţa mă mustra cu privire la zecime. Părinţii mă învăţaseră că zecimea este esenţială, dar eu luasem de vreo doi ani decizia de a nu o mai da pentru că, îmi spuneam eu, stăteam prost din punct de vedere financiar. Îmi creşteam copiii singură şi banii erau puţini. Planul meu era să întrerup aducerea zecimii doar pentru o scurtă perioadă, până când situaţia mea se îmbunătăţea. Îmi spuneam că era o decizie justificată şi că Dumnezeu mă înţelegea. Insă perioada „scurtă” s-a transformat în ani. Situaţia mea nu s-a îmbunătăţit, ba s-a înrăutăţit foarte mult. Conştiinţa îmi spunea că trebuie să încep să aduc zecimea din nou. Dar încă nu eram convinsă că lucrul acesta era posibil.

Într-o noapte, m-am luptat mult cu Dumnezeu. Îi aduceam frenetic argumente că pur şi simplu nu aveam bani destui. A fost cea mai serioasă conversaţie pe care am avut-o cu Dumnezeu în viaţa mea – nu putea fi auzită, dar a fost foarte reală. Dumnezeu m-a îndemnat să-mi pun încrederea în El şi să aduc zecimea, reamin-tindu-mi că de fapt nici nu erau banii mei. Eu ripostam, spunându-i cât de prost stau cu bugetul. Dar în final am cedat. Nu m-am încumetat să mă opun. I-am spus: – Bine, Doamne, o să dau zecimea!

Am ajuns să înţeleg că aducerea zecimii nu are nicio legătură cu banii noştri, ci cu încrederea că Dumnezeu ne va purta de grijă. Toţi banii din lumea asta sunt ai Lui. Noi aducem zecimea ca să nu uităm cine ne susţine cu adevărat, nu pentru că Dumnezeu ar avea nevoie de banii noştri. Aici este vorba despre încrederea că Dumnezeu îşi va împlini promisiunile.

În luna de după ce am adus zecimea, am primit un bonus neaşteptat şi generos la serviciu. Acum, aducerea zecimii a devenit bucuria mea din fiecare lună, iar viaţa mea financiară s-a schimbat radical. Dumnezeu m-a binecuvântat intr-adevăr din belşug, prin toate situaţiile prin care am trecut.

Te îndemn şi pe tine să ai încredere că Dumnezeu va avea grijă de nevoile tale financiare. Adu zecimea! Pune-L la încercare. Vezi dacă va avea grijă şi de tine. Îţi garantez că va avea!

Jeanene MacLean

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor