Am crezut c-o să mori

Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor. – Matei 26:28

Te rog, nu pleca, mami, te rog, nu pleca! strigă Scotty, prinzându-se strâns de picioarele mele.

L-am ridicat de jos, l-am îmbrăţişat şi i-am explicat că n-o să fiu plecată mult timp şi că tati avea să fie cu el şi cu el frăţiorul lui mai mic, care dormea deja dus. Soţul meu l-a luat din braţele mele, dar Scotty a continuat să ţipe şi să mă implore să nu plec în timp ce ieşeam din rulotă. Am traversat tabăra ca să donez sânge la caravana mobilă. Era prima oară când donam şi plânsetele inconsolabile ale lui Scotty îmi răsunau în urechi, sporindu-mi anxietatea.

M-am întors la rulotă mai repede decât s-a aşteptat vreunul dintre noi. Nu îndeplineam criteriile necesare pentru a dona sânge. Scott încă mai plângea dezolat. Când m-am urcat în rulotă, a sărit din braţele lui Dave şi s-a agăţat din nou de picioarele mele.

– O, mami, suspină el, am crezut că o să le dai tot sângele! Am crezut c-o să mori!

Cu câtă uşurare îmi spunea aceste cuvinte! La cei cinci ani ai lui, nu înţelesese ce înseamnă să „donezi sânge”. Crezuse că aveam să mi-l dau pe tot pentru ca o persoană necunoscută să poată trăi. Doar bucuria de a mă revedea a reuşit să-i şteargă de pe chip lacrimile confuziei.

Pe măsură ce a crescut, a înţeles ce înseamnă să donezi sânge pentru ca altcineva, o persoană necunoscută, să poată trăi. Evenimentul de la cruce a devenit mai mult decât o poveste. A devenit darul scump al salvării oferit tuturor oamenilor. Şi a înţeles că sângele care a fost „donat” a fost pentru ca el să poată trăi veşnic.

Cuvintele pe care le-a auzit la fiecare Sfântă Cină au prins rădăcină în sufletul lui: „Apoi [Isus] a luat un pahar şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, li l-a dat [ucenicilor] zicând: «Beţi toţi din el, căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi spre iertarea păcatelor»” (Matei 26:27,28).

Promisiunea aceasta despre sângele salvator este pentru tine! „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi…, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană” (1 Petru 1:18,19).

Ginny Allen

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video