Puterea grupei de rugăciune

Eu voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi. Isaia 49:25

O bisericuţă din pădure, situată în nord-vestul Pacificului, a devenit renumită pentru grupele ei de rugăciune puternice. Oameni de pretutindeni sunau şi îşi prezentau cererile de rugăciune. Am fost şi eu una dintre ei, după cum atestă relatarea de mai jos.

În timpul Operaţiunii Eliberarea Irakului, Paul Lee, un membru tânăr al familiei mele, de profesie medic, a fost detaşat în Orientul Mijlociu. Zona în care se afla a fost sub atac de mai multe ori. Odată i s-a cerut să se mute în altă cameră, dar, cu douăzeci şi patru de ore înainte de mutarea efectivă, camera a fost distrusă într-un atac cu mortiere. Cei doi paramedici care erau găzduiţi în ea au scăpat cu viaţă pentru că la momentul acela se aflau la clinică.

Într-o altă ocazie, a explodat o maşină mare chiar în apropierea clinicii lui Paul, lăsând în urmă un crater adânc de douăzeci de metri. Mulţi irakieni au fost răniţi şi au fost aduşi la clinică. În cele cincisprezece luni de detaşare, Paul a fost martor la momentele cele mai crâncene ale conflictului. A văzut o mulţime de oameni murind şi suferind. Într-una dintre lupte, a ţinut în braţe un soldat tânăr, încurajându-l şi rugându-se pentru el. În final, tânărul a murit. Şi i s-a mai întâmplat de încă două ori să-i moară oameni în braţe. Incidentele acestea l-au tulburat profund. Oricând putea, se retrăgea în camera lui ca să alunge depresia.

Odată, l-am sunat şi mi-a spus că zăcea în pat de câteva zile, deprimat şi înnebunit de realităţile crunte ale războiului. Simţea că nu mai putea să vadă încă un trup măcelărit, cu extremităţi lipsă sau cu răni incapacitante. În plus, ca medic, se simţea responsabil pentru salvarea tuturor soldaţilor. Doar depusese jurământul lui Hipocrate! Prea mulţi oameni mureau în urma rănilor grave. Neputinţa lui de a-i salva pe toţi îl ducea la exasperare. Cât de mult ne durea şi cât sufeream împreună cu el!

În aceste cincisprezece luni cumplite, membrii credincioşi ai grupelor de rugăciune din bisericuţa din pădure s-au rugat necontenit pentru el. Numele lui a apărut în buletinul săptămânal şi oamenii s-au rugat. Cu timpul, Paul s-a redresat.

Dragi surori în Hristos, formaţi o grupă de rugăciune şi veţi fi martore la minuni! Dumnezeu a promis să se împotrivească duşmanului şi să-i salveze pe cei dragi ai noştri la timpul Său şi în modul dorit de El.

Patty L. Hyland

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video