El este mereu cu noi!

Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul!… Domnul este aproape.Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri… Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:4-7

Ca femei, trecem în viaţă prin mai multe etape. Şi în fiecare etapă învăţăm lucruri noi. Dar când facem tranziţia la o nouă etapă şi survin schimbări, să nu uităm că slujim unui Dumnezeu „în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17).

Soţul meu este pastor şi, pe parcursul anilor, ne-am mutat de mai multe ori. Fiica noastră s-a învăţat astfel să fie într-o continuă mişcare; nu poate rămâne într-un singur loc prea mult timp. De curând, s-a mutat în Coreea de Sud ca să predea engleza timp de un an şi să decidă ce studii postuniversitare să urmeze. De felul ei, este o fată hotărâtă, însă nu este întotdeauna uşor să trăieşti într-o ţară străină. S-a confruntat cu foarte multe provocări. Se sprijină pe rude şi pe prietenii buni şi numeroşi pe care Dumnezeu i i-a scos în cale acolo. A adoptat cultura şi poporul sud-coreean şi veselia ei este atât de contagioasă, încât cineva i-a spus recent că şi-ar dori să fie ca ea. Lucrurile acestea ne aduc multă bucurie, dar nu putem fi alături de ea acolo şi ştie că până şi prietenii de care s-a ataşat şi de care depinde mult o pot lăsa la nevoie. A învăţat de aceea să se apropie mai mult de Acela care nu o va lăsa şi nu o va părăsi niciodată (Deuteronomul 31:6). Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi avem nevoie de cineva împreună cu care să suportăm schimbările pe care ni le rezervă viaţa. Rudele şi prietenii ne pot oferi mult sprijin, dar ne pot şi decepţiona uneori. Insă Isus Hristos nu Se schimbă niciodată. El este „acelaşi ieri şi azi şi în veci” (Evrei 13:8). El ne este prieten mereu şi ştie de ce are nevoie chiar şi o vrăbiuţă. Atunci nu va avea El grijă de mine?

Gândeşte-te câtă bucurie am avea în suflet dacă am şti să ne bazăm pe Isus în toate etapele vieţii! Cum scria David: „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului şi El te va sprijini! (Psalmii 55:22).

Rugăciunea mea este să conştientizăm faptul că, în această lume plină de schimbări, „nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 8:39).

Judith M. Mwansa

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor