Binecuvântări metalice

Le voi face, pe ele şi împrejurimile dealului Meu, o pricină de binecuvântare; le voi trimite ploaie la vreme, şi aceasta va fi o ploaie binecuvântată. Ezechiel 34:26

Familia noastră s-a întâlnit în Florida, la apartamentul de la mansardă al fratelui meu, pentru încă o aniversare a unei zile de naştere. Rudele au ajuns într-o duminică dimineaţa şi întâlnirea a fost, fără îndoială, un eveniment foarte frumos. Toată lumea a socializat cu toată lumea şi am făcut toate activităţile de aşteptat într-o asemenea ocazie.

Apoi s-a făcut târziu. Fiecare a trebuit să se întoarcă acasă şi să se pregătească să meargă la serviciu a doua zi. Norii albi şi pufoşi au început să se întunece. Tunetele s-au făcut auzite, însoţind fulgerele de pe cerul Floridei şi întregind festivităţile atmosferice. Bubuiturile făceau orice trup, minte şi spirit să se cutremure. Trăsnetele se descătuşau nestingherite. Le-au urmat perdele albe de ploaie.

Furtuna ne-a blocat plecarea de la petrecere. Invitaţii au fost nevoiţi să rămână împreună într-o vizită prelungită. Ne-am spus poveşti din copilărie, în special pe cele petrecute în zile şi nopţi ploioase. Unele poveşti şi glume erau noi pentru o parte dintre noi.

În timp ce râdeam şi ne tachinam unii pe alţii, ne-am dat seama că ploaia făcea un zgomot muzical şi metalic similar cu cel din Caraibe, unde crescuserăm. Un zgomot unic de ploaie care cade pe acoperişul zincat al caselor. Ceva neobişnuit pentru o ploaie din Florida.

Eu am început să zâmbesc, fiindcă sunetul acesta de ploaie îmi trezeşte amintirile multor binecuvântări, întruniri de familie, relaţii de familie, nopţi de somn liniştit. Totuşi zgomotul acela de metal i-a făcut pe unii dintre noi să se întrebe ce anume de pe acoperiş îl producea.

A răspuns fratele meu: „O tigaie de aluminiu a zburat din apartamentul vecin şi s-a înfipt undeva chiar aproape de balconul meu. Am lăsat-o acolo, pentru că îmi place zgomotul pe care îl face atunci când plouă. Mă adoarme.”

Acea tigaie cu fundul în sus a fost fără îndoială o binecuvântare metalică pentru toată lumea în timpul acelei furtuni. Mie mi-a reamintit de casă şi, în acelaşi timp, de Creatorul nostru care ne pregăteşte o altă casă, o casă veşnică.

Ce-ar fi să îţi numeri şi tu binecuvântările zilei de azi, pe care Dumnezeu le-a revărsat torenţial asupra ta?

Pauline A. Dwyer-Kerr

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor