Răsturnați

Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” – loan 8:12

Eram în întârziere după o programare la tribunal şi nu mai reuşeam să prindem cursa care ne ducea din Port Real în Polillo. Cineva a sugerat să luăm mai degrabă vaporul din Dinahican. Depăşisem cu câteva ore bune ora la care pleca ultimul vapor care traversează oceanul. Dacă nu reuşeam să plecăm, aveam să ajungem acasă abia după trei zile. Vremea bună însemna că vom ajunge acasă în siguranţă.

Ne-am îmbarcat pe singura ambarcaţiune disponibilă, care era programată să plece la ora 1 în acea după-amiază, dar n-a plecat decât pe la ora 2. Nu am aflat notivul, deşi am observat la îmbarcare că erau încărcate foarte multe mărfuri grele – cum ar fi blocuri de gheaţă, fier galvanizat, suluri de sârmă ghimpată şi paleţi cu furnir.

Vorbeam generalităţi cu Rhona, colega mea de banchetă, când motorul a pornit și vasul imens s-a îndreptat spre ocean. Fără nicio avertizare, vaporul s-a înclinat spre stânga şi nu a mai revenit la poziţie. Apoi, în câteva secunde, s-a răsturnat, aruncându-ne pe noi, pasagerii, în apele întunecate şi blocându-ne sub corpul navei cu susul în jos. În mijlocul haosului de pasageri ţipând şi în lipsa de vizibilitate, am observat cumva o rază de soare. Am înotat în acea direcţie şi mi-am dat seama că s-ar putea să mă conducă afară. Înotând frenetic, am auzit ca în ecou ţipetele altora, urlând de panică şi disperare. Rhona, care se scufunda, a fost salvată de Restry, o altă cunoştinţă, care a scos-o afară trăgând-o de păr. O tânără mamă şi-a salvat copilul aproape înecat în vârstă de un an şi jumătate. Ulterior, salvatorii i-au transportat pe amândoi la un spital din apropiere. Am început să le strigăm mesaje de încurajare celorlalţi pasageri, să se ţină de obiecte care pluteau, fiindcă nu avuseserăm timp să ne punem vestele de salvare. „Echipele de salvare vor veni curând!” strigam noi. Slavă lui Dumnezeu că, într-un final, toţi am fost salvaţi şi am şi ajuns la ora 4 dimineaţa în Port Real cu o cursă regulată.

Aşa cum acea rază de soare m-a condus spre salvare, şi Duhul Sfânt ne va îndruma „În tot adevărul” (loan 16:13). Iar în situaţiile în care Satana va încerca să ne țină blocaţi, vom urma lumina adevărului divin şi vom găsi scăparea şi libertatea pe care ni le aduce adevărul (loan 8:32).

Esperanza Aquino Mopera

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor