O femeie câștigată cu dragoste

Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mirelui. – Apocalipsa 21:9

În ultimii ani, flirtul a fost ridicat la rang de artă. Cărţile şi alte mijloace de informare în această direcţie abundă, cu intenţia de a-i învăţa pe neştiutori. De exemplu un blogger pe nume Donai Graeme a creat un acronim pentru ceea ce el a denumit „cei cinci vectori ai atracţiei feminine”. El a vrut să identifice concis care sunt trăsăturile de care o femeie este atrasă la un bărbat. Aceşti vectori sunt: aspectul feţei, aspectul corpului, banii, puterea, statutul (în engl., acronimul este LAMPS – n. tr.).

Fără îndoială că acronimul LAMPS a făcut minuni pentru bărbaţii care căutau o dragoste senzuală cu o femeie. Dar oare este valabil şi pentru cei ce caută o dragoste curată, o relaţie autentică?

Recent am studiat minuţios cartea Apocalipsa pentru un proiect muzical intitulat „Mielul învinge”. Aşa am ajuns la convingerea că leitmotivul cărţii este povestea de dragoste dintre Miel şi mireasă. Eu cred că războiul dintre Miel şi fiară este conflictul secundar al cărţii Apocalipsa. Conflictul primar este lupta Mielului, care sfidează moartea în încercarea de a câştiga inima miresei. Este un război de uzură, agonizant – un război rece uneori, dus în dezamăgirile tăcute ale Mirelui. Dar, într-un final, o cucereşte.

Am găsit că e de-a dreptul revelator faptul că Isus revine abia după ce îşi revarsă asupra ei afecţiunea totală, după ce ea este îmbrăcată în „in subţire, strălucitor şi curat” (Apocalipsa 19:8), simbolizând dependenţa ei totală de neprihănirea lui Hristos. Apoi Călăreţul pe calul alb, într-o manifestare de triumf suprem şi virtuozitate masculină, se avântă pentru nimicirea inamicului. Deci ce a cucerit mireasa? S-a folosit Isus de acronimul LAMPS? Să vedem: aspectul feţei – ea nu II vede decât in ziua nunţii. Aspectul corpului – Mielul nu îşi expune niciun muşchi. Banii – inamicul Mielului în formă de fiară aruncă în joc mult mai mulţi bani decât Mielul. Puterea – fiara pare să aibă mai multă putere decât Mielul. Statutul – moartea pe cruce pare să însemne un statut onorabil?

Mielul îi câştigă miresei inima cu ceva mult mai substanţial decât LAMPS-ul lui Donai Graeme. Mielul are o „lamp”-ă proprie. Bunătatea lui Dumnezeu luminează Sfânta Cetate, iar Mielul este „făclia ei” (Apocalipsa 21:23). Nu e o întâmplare că Isus Se numeşte pe Sine „Mielul” de peste 22 de ori în Apocalipsa. El face trimitere la trăsătura Sa care într-un final reuşeşte să cucerească inima femeii: iubirea care se sacrifică. Mielul cucereşte mireasa datorită caracterului Său plin de iubire, iar o femeie cucerită de dragoste este o femeie cucerită pentru totdeauna.

Jennifer Jill Schwirzer

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video