Adăpost în vremuri furtunoase

Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac. – Psalmii 121:7,8

Eram acasă, în Zimbabwe, împreună cu băieţelul meu de patru ani si cu o doamnă care stătea cu el când eu eram la serviciu. Afară, nori negri de furtună ameninţau cu o ploaie torenţială în scurt timp. Am aprins lumina în casă fiindcă se întunecase aşa mult că nici nu se mai putea citi. Aşezându-mă, am luat o carte – Schiţe din viaţa mea, de Ellen G. White, o remarcabilă scriitoare şi slujitoare a Domnului. Curând m-am cufundat în lectură.

Brusc, cu colţul ochiului stâng, am observat o minge de foc de mărimea unui pumn pătrunzând prin fereastră. Părea să se îndrepte fix spre cartea mea. Reacţia mea instinctivă a fost să ridic genunchii, având încă în poală cartea, care a făcut să ricoşeze mingea de foc în becul din tavan. Apoi mingea de foc a dispărut, făcând ţăndări becul şi lăsând întreaga casă în beznă. Toate acestea s-au întâmplat într-o fracţiune de secundă. Înainte să apuc să respir, a urmat un tunet cutremurător, făcându-ne pe toţi să ne pitim pe sub orice ne putea oferi cât de cât protecţie.

După ceea ce ni s-a părut o veşnicie, ne-am revenit, mulţumindu-I lui Dumnezeu că eram încă în viaţă. După câteva minute mi-a trecut prin minte gândul că Diavolul plănuise acest atac. Dar puterea mare a unui Dumnezeu omniprezent, care niciodată nu doarme şi nici nu dormitează, a deturnat planul Diavolului.

Cei care locuiesc în Africa vor confirma că nu e o raritate ca familii întregi să fie lovite de trăsnet şi casa să le ardă din temelii. În acea zi furtunoasă a anului 1998, Dumnezeu ne-a ferit, în harul său, de această soartă. Privind înapoi, îmi aduc aminte de multe alte ocazii în care mâna lui Dumnezeu m-a tras la adăpost, deşi cel rău intenţionase să mă distrugă.

Acum aş putea aşadar să mă tem? Dumnezeu este ajutorul meu omniprezent în vreme de necaz. Deşi Diavolul este furios pe noi (Apocalipsa 12:17), mâna eternă a Dumnezeului nostru ne va susţine întotdeauna, conform voinţei Sale (Psalmii 91). Iov a avut parte atât de bucurie, cât şi de suferinţă, atât de bune, cât şi de rele. Însă hotărârea lui de a se încrede în Dumnezeu, ca adăpost al său în vreme de furtună, i-a salvat pe Iov pentru veşnicie.

În ciuda furtunilor de orice fel din viaţa noastră actuală, ne putem încrede în Isus că va fi adăpostul nostru.

Nokuthula Maphosa-Mutumhe

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video