Înainte ca să Mă cheme

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde. – Isaia 65:24

Ai văzut vreodată cum arată mărturiile pe carton? Cu un marker negru, pe o bucată oarecare de carton, cineva îşi rezumă experienţa cea mai neagră a vieţii. Pe o faţă a cartonului – viaţa înainte de Isus; pe faţa cealaltă – viaţa după întâlnirea cu Isus.

Impresionată de câteva astfel de mărturii pe carton, văzute pe GodTube, m-am decis să organizez în biserica mea o expoziţie de mărturii de acest gen. Şi să particip şi eu, cu mărturia mea.

M-am tot învârtit în jurul câtorva idei legate de diferite aspecte ale vieţii mele şi am tot revenit la următoarea, simţind de la început că era cea mai bună: „Neinteresată de Biblie” – scria pe o faţă a cartonului; „Acum ţin seminare biblice” – scria pe cealaltă faţă.

În Sabatul stabilit mi-am prezentat mărturia pe carton atunci când mi-a venit rândul. La final, toţi participanţii am luat loc în sală. Imediat am observat un cuplu pe care nu îl văzusem până atunci şi mi-am dorit să mă duc şi să le spun celor doi bun-venit, după încheierea programului. M-am tot întrebat cum să procedez, dat fiind că stăteam departe de ei.

Mi-am făcut griji degeaba.

La terminarea programului, în timp ce mă uitam spre ei şi îmi făceam planuri de abordare, am observat că amândoi se ridică. Doamna se uita în jur. Am observat că mă caută din ochi, apoi privirile ni s-au întâlnit, după care ea a pornit spre mine. Nu a trebuit decât să mă ridic şi să ies pe culoar. A ajuns la mine şi, fără alte introduceri, m-a întrebat:

– Ţineţi seminare biblice?

– Da.

– De asta am venit. Am nevoie să studiez Biblia cu cineva. Stăteam aseară acasă şi am simţit imboldul puternic de a veni la această biserică în această dimineaţă. Nu aveam cum să nu fiu aici, aşa puternic era impulsul. Am căutat pe internet adresa şi am sperat că o să găsesc pe cineva care să mă ajute. Iar dumneavoastră aţi avut scris mesajul pe un carton. Pur şi simplu nu îmi vine să cred.

Sora mea, am zis în gând, ba să crezi! Ăsta e doar începutul.

Şi aşa a fost.

Carolyn K. Karlstrom

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video